Nem kíván a párom. Miért? – Az elhidegült kapcsolat okai

Már hónapok óta alig szexeltünk Ákossal. Szinte a falat kapartam. Én, aki millió féle szexuális problémával küzdöttem és tökéletesen jól meglettem volna évekig szex nélkül. Ha lehetett volna kapcsolat szex nélkül, én régen azt választottam volna. De ez a régen úgy fest, elmúlt, mert mikor ide jutottunk Ákossal, teljesen frusztrált lettem.

Miért? Mert az a férfi, aki a kapcsolatunk elején ÁLLANDÓAN szexelni akart, most hozzám se ért. Ölelni ölelt, voltak nagy beszélgetéseink is, de a vágy mintha teljesen kialudt volna belőle.

Csak ezekre a dologra tudtam gondolni:

Én tehetek róla. Már nem vagyok elég kívánatos. És már nem szeret. Innen már tutira csak lefelé van út, ez már a kapcsolat végét jelenti.

És bepánikoltam. Elkezdtem magamat okolni, csakhogy az egom tiltakozott. Azzal védte hát magát, hogy inkább Ákost kezdte el hibáztatni. Ezzel pedig kezdetét vette a folyamatos hibakeresés: elkezdtem minden apró marhaságért haragudni Ákosra. “Nem akasztotta vissza a törölközőt!” “Csámcsog!” “Bedugva hagyta a telefontöltőt!” – és hasonló, teljesen lényegtelen dolgok miatt.

Aztán szépen lassan elkezdtük felgönyölíteni az okokat, mi miatt tarthattunk ott, ahol tartottuk.

10 ok, amiért a párod nem akar szexelni – Amiről te nem tehetsz

A szakértők többek között ezeket a lehetséges okokat sorolták fel:

1. Fáradt.

2. Stresszes a munkája miatt.

3. Egyszerűen most épp nem kívánja a szexet.

4. Fáj a feje.

5. Épp most maszturbált.

6. Nem szereti a reggeli / délutáni / esti szexet.

7. Családi problémákkal küzd.

8. Beteg.

9. A hormonjai nem indultak be. Például alacsony a tesztoszteron-szintje.

10. Elégedetlen a testével.

És amiért nálunk nem volt szex…

Sokat beszélgettünk arról Ákossal, mi lehetett az oka annak, hogy kihűlt az ágyunk. Én azt gyanítom, nem sikerült minden okot felgöngyölítenünk, de eddig ezeket a pontokat derítettük fel:

1. Több minőségi együtt töltött időre volt szükségünk, amiben újra közel kerülhettünk egymáshoz, hogy nőjön a bizalom és a meghittség köztünk.

2. Totál kimerült és kialvatlan volt.

3. Sok volt köztünk a párkapcsolati nehézség és a sok problémamegoldás nem volt jó hatással a libidónkra. Gyakorlatilag ha egymásra néztünk, a problémát láttuk már csak.

4. Féltünk a szexuális úton terjedő betegségektől és a szexről nagyon hamar eszünkbe jutottak ezek.

5. Más napszakban kívánjuk a szexet. Amikor ő akarta volna, akkor nem mert piszkálni. Amikor meg én kívántam, ő már fáradt volt.

6. Nagyon szar állapotban voltam lelkileg. Sokat morogtam, sírtam. És így egyáltalán nem voltam kívánatos.

7. És őszintén szólva igazából én sem kívántam a szexet. Csak akartam, hogy rendben legyen a kapcsolatunk és azt hittem, annak a szex a mérőszáma. Emiatt pedig erőltettem, holott egyikünk sem kívánta.

Egy következő bejegyzésben majd arról mesélek, milyen megoldási módokat találtunk erre, illetve még több tippel szolgálok a Vágyébresztő online tanfolyamomban.

 

Vágyébresztő