A férfiak, akikkel érdemes kezdeni

Emlékszem arra az időre, amikor nem mertem váltani a párkapcsolatomból, mert azt hittem, ennél jobb pasit nem találhatok. Az oké, hogy Tomi nem volt tökéletes, de hát ki az? És különben is, olyan sokáig nem volt senkim, tutira nem tudnék fogni senkit megint jó sokáig.

Évekig tartott, mire rájöttem: igenis léteznek azok a férfiak, aki önreflektívak, ambiciózusak, cselekvők. Akik foglalkoznak önismerettel, tudatosak. Akikkel lehet „lelkizni”, és ez nem csak azt jelenti, hogy meghallgatja a rinyálásom, hanem hozzá is tud szólni, sőt, a saját belső dolgaival is képben van. Tudja például, miért nem áll fel neki, vagy épp miért nincs kedve szexelni már hetek óta. És nem fél szembenézni ezekkel a nehézségekkel.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy léteznek azok a férfiak, akik nem szőnyeg alá szeretik söpörni a problémákat, hanem szembenéznek velük és megoldást keresnek. Akik nem tartják férfiatlannak az őszinteséget, a lelkizést, vagy akár a sírást. Akik akarnak és mernek fejlődni.

marcsival.jpg

Saját fotó*

Most már nem adom alább. Ha egy férfi nem foglalkozik aktívan önismerettel, hosszú távon nincs nálam esélye. (Lehet persze, hogy még a szexuális izgalom hevében az első pár hétben magamnak is tagadom majd, hogy nem tudatos, „hisz olyan jókat mond”. Még mindig észre szoktam venni magamon, hogy keresem a kifogásokat, a kapaszkodókat, hogy megindokoljam, miért is jó választás az illető még akkor is, ha igazából nem az. De legalább már egyre gyorsabban veszem észre, hogy csak szépítettem a valóságot.)

Azt vallom, hogy azzal a férfival, aki

  • mindig azt mondja, minden rendben, sosincs problémája,
  • akinek minden jó az ágyban, nem jelez vissza, nem kér, és nem mer kísérletezni,
  • aki meg van győződve róla, mekkora király (a szexben, az életben) és nincs szüksége fejlődésre, vagy
  • aki már magáról is lemondott,

azzal nem érdemes kezdeni sem, hacsak nem a megmentésére szeretnéd feltenni az életed. Max egy jót szexelni, ha történetesen tényleg jó az ágyban.

Azokban a kapcsolatokban hiszek, amikben felemeljük egymást. Fejlesztjük egymást. Amitől jobb lesz az életünk. Ez pedig nálam őszinte kommunikációval, önismerettel kezdődik.

Nincs szexibb egy határozott és bölcs férfinál.

Max, ha még a szerszámokkal is tud bánni. 🙂

Hol teremnek az ilyen férfiak?

Például Horerczky Mária ápr. 29-én induló férfi körében, ahova még van néhány hely.
Marcsinak eddig két programján voltam, ahol láttam ragyogni a többi résztvevőt a férfi- és női köre után. Gyönyörűek voltak mind!

Ha jelentkezel, kérlek, hivatkozz a Ébredő Szexualitás blgora!

*A képen Marcsi, egy férfi résztvevő és én szerepelünk annak a programnak a szünetében, ahol a férfi és a női kör résztvevői találkoztak egy estére, hogy a szexről beszélgessenek. Bár tiszta nyomott voltam aznap, az őszinte, nyitott beszélgetésben teljesen kivirultam.