Akarom-e a szexet, vagy sem?

Beszélgetés ébredés után:
– Úgy megdugnálak gyorsan – mondja nekem a férfi. Én nem válaszolok: azt már megtanultam, hogy nem szabad elhamarkodottan válaszolni. Ha nem tudom a választ, mert zavarba jöttem, nem jó megoldás, ha rávágom azt a választ, amit szerintem a másik hallani akar. Így hát kivártam, míg rá nem jövök.
Megszakította az agykerekek pörgését a következő mondata:
– Tudom, tudom, te ébredés után nem szereted annyira…
– Nem erről van szó. – feleltem. – Csak az önmagamnak tett fogadalmamhoz hűen megpróbálom kitalálni, mit is akarok valójában. Csak nem megy.

Így mérlegeltem magamban:
– Vágysz a szexre, Lili? – kérdezte az agyam.
– Nem.
– Volt már olyan, hogy rosszul esett, ha megdugott?
– Nem. Max nem élveztem annyira.
– Akkor mit veszíthetsz?
– Mivel gyors dugásról van szó, kb. 5 percet az életemből. Cserébe neki biztos jó lesz, de még az is lehet, hogy nekem is. Így végül az alábbi választ adtam:

– Nem tudtam kitalálni, hogy jó lenne-e nekem, úgyhogy szerintem próbáljuk ki.

A mostani Evernessen az önszereteten, önérvényesítésen dolgoztam. Azon, hogy önmagam tudjak lenni, s ha valamit nem akarok, azt ne tegyem meg azért, mert azt gondolom, ez a külső elvárás.

Csakhogy marha nehéz ez a szexben… Nehéz eldönteni, hogy akarom-e vagy sem. Színlelem a vágyat még magam előtt is, vagy azt hiszem, hogy egyáltalán nem akarom, közben pedig a puncim teljesen mást mutat. Mintha nem lenne kapcsolat az agyam és a puncim között.

Lehet, mégsem jött el az ideje annak, hogy az érzéseimre hallgassak. Lehet, jobb, ha a férfira hallgatok. Ha ő közeledik, izgat, akarja, akkor megpróbálhatom, s ha nem megy, akkor szólhatok, mondhatok nemet.

Viszont azért semmiképp sem kell szexelni, mert úgy szoktak. Ha a pasi nem közeledik, s én nem vagyok teljesen biztos abban, hogy tombol bennem a vágy (néha azért van ilyen, még ha ritkán is), akkor nem kell kezdeményeznem. Egyéb esetekre pedig talán inkább az lesz a legjobb megoldás, hogy hagyom magam irányítani, s fél év múlva újra visszanézek a helyzetre: hátha akkor már jobban fogom ismerni a saját testem.

A kép forrása itt.