Sajnos mindkét oldalon jártam: azon is, amikor hiába vágytam, hogy több legyen a szex, mert valamiért eltávolodott tőlem a partnerem, de legfőképp azt éltem át rengetegszer, hogy az aktuális párom szomorú, csalódott, elégedetlen, feszült, vagy értéktelennek érzi magát amiatt, hogy én nem kívánom vele a szexet. Erről mesélek részletesebben az alábbi videóban.

Borzasztóak ezek a helyzetek mindkét félnek, úgyhogy ha esetleg te is hasonló cipőben jársz, együttérzek. És a jó hírem az, hogy a legtöbbeknél lehet ezen változtatni, de nem úgy, hogy beveszel egy pirulát, és kész, vagy majd a másik megváltozik, te pedig nem teszel semmit. Gandhi mondása, hogy „Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” a párkapcsolatra is igaz. Sajnos, a legtöbbször, amikor azt hisszük, hogy „én rendben vagyok, a másikban van a hiba”, tévedünk. Ezekben az esetekben általában az a helyzet, hogy a jelenlegi nehézségek kialakulásáért mindketten felelősek vagyunk. Tudom, a saját kapcsolataimon is megfigyeltem, hogy az adott dinamika kialakulásához mindketten kellettünk. Ha már az egyikünk elkezd változni, fél siker, de ha mindketten elköteleződünk benne, az tuti győzelem. Én ebben hiszek.

Fotó: am JD, Unsplash

Az évek során nagyon sokat tettem azért, hogy megváltoztassam ezt a mintát, és ne legyek „jégkirálynő”, aki sosem akarja a szexet. Utáltam, hogy ilyen vagyok, és fájt a sok ebből fakadó konfliktus. Rengeteg tapasztalatot, tudást, praktikát gyűjtöttem össze ebben a folyamatban, melyet most összefoglaltam két lényegre törő online tanfolyamban. Ha készen állsz, hogy Te is változtass, és szeretnél fantasztikus, kielégítő, orgazmikus párkapcsolatot, ismerkedj meg a Vágyébresztő programommal. Ez a „pirula”, ami pozitív változást hozhat a szexuális életetekbe.