Igazán felszabadult szeretkezésekre vágysz?

Küzdd le a vágyaid és a gyönyör útjában álló gátlásokat!

Számtalanszor előfordult velem, hogy nem mertem megosztani valamelyik korábbi partneremmel a vágyaimat, kérdéseimet, bennem zajló érzéseket.

Mesélek pár példát. Mondjuk éppen ujjazott, de én arra vágytam volna, hogy a csiklóm tetejéhez érjen. Egészen a tetejéhez. Próbáltam nyögésekkel irányítani őt, azaz mikor ARRA a pontra tévedt az ujja, kéjes hangot adtam, de nem segített. Nem értette meg az üzenetet. Arra viszont képtelen voltam, hogy konkrétan megkérjem rá.

Olyan is volt, hogy ő napközben utalt rá, hogy vágyik rám. Én pedig, mivel fontos nekem, hogy jól legyen, szerettem volna mindezt megadni neki, de mire estére idáig jutottunk volna, már hulla fáradt voltam. Annak ellenére, hogy egy porcikám sem kívánta az egészet, ahelyett, hogy beszélünk róla, inkább kezdeményeztem, és úgy vettem részt egy aktusban, hogy arra egyáltalán nem vágytam. Pedig, ha beszélünk róla, lehet, hogy kiderül, hogy már ő is fáradt, vagy hogy nem is olyan fontos neki az egész. És az is megtörténhetett volna, hogy megértően és támogatóan fordul felém, és felajánlja, hogy inkább foglalkozzunk most az én érzelmeimmel, és nem az ő gyönyörével.

szex_tabu_1.jpg  Fotó: Unsplash

Mivel nem tanultam meg beszélni a szexről, és az ehhez kötődő kétségeimről, kérdéseimről, nehéz érzéseimről, vágyaimról, ezért minden alkalommal egyedül maradtam a fájdalmammal. Egyedül nem tudtam megoldást találni a problémáimra, így egyre kilátástalanabbá vált a helyzetem.

  • Pedig, ha lett volna pár barátom, akivel beszélni tudok erről…
  • Vagy ha meg tudom osztani a szorongásaimat a partneremmel…

Tudom, hogy sok követőm is hasonló érzésekkel küzd.

  • Nem tudja, hogy érhetné el, hogy legyen több szex.
  • Hogy legyen orgazmusa.
  • Hogy jól működő erekciója legyen.
  • Hogy nyitott legyen a párja a vágyaira.
  • Hogy élvezni tudja a szexet.
  • Hogy olyan felszabadultan tudjon szeretkezni, ahogy a filmekben…

boldog_parkapcsolat.jpg Fotó: Unsplash

Rengeteg szégyen övezi a szexet. Van róla egy képünk, hogy milyennek kellene lennie, és ha ettől már a mi esetünk egy kicsit is eltér, azt érezzük, velünk valami gond van. Valami hatalmas gond! Akkora, hogy erről szégyenünkben inkább senkivel sem beszélünk.

Pedig, ha megtennénk – ahogy a tavalyi táboromban is történt -, kiderülhetne, hogy senki sem olyan, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindenki egy kicsit (vagy nagyon) eltér ettől. Mindenki! És ilyenkor egyre több szégyenérzet hullik le rólunk.

Ehhez viszont meg kell tanulni beszélni a tabutémákról is. Erre adok én „gyakorlóterepet” és inspiráló témákat. Erről fog szólni az idei táborom is: tanuljunk meg beszélni a legintimebb dolgainkról is – szépen, fokozatosan, mindenki a saját tempójában. Nem erőltetek semmit, mindenkinek lesz tere arra, hogy visszahúzódjon, ha épp erre van szüksége, és erőt és inspirációt merítsen abból, amit épp mások osztanak meg vele.

Talán te is fel tudsz idézni olyan esetet, amikor valamit titkoltál a másik előtt. Ez a titok pedig egyre nagyobb feszültséget szült benned, egyre jobban bezárkóztál, aztán szépen lassan elkezdtél haragudni a másikra.

Mi lenne, ha egyszer, s mindenkorra megszabadulnál egy csomó ilyen titoktól?

felszabadult_szex.jpgFotó: Unsplash

Tudom, félelmetesen hangzik. Megértelek. De hidd el, nagyon jó lesz. Erről mesélnek a tavalyi táborom résztvevői is:

Képzeld el azt az önmagad, aki lazán, játékosan, felszabadultan élvezi a szexet! Aki mer huncut lenni, és tud kezdeményezni is. Aki nem attól retteg, „mit szól majd a másik”, csak egész egyszerűen élvezi azt a csodát, ami épp vele történik.

Hidd el, meg tudod teremteni ezt az önmagad, és ebben szeretnék most segíteni neked!

Velünk tartasz?

Gyere el, és próbáld ki, milyen 4 napig szabadon beszélgetni tabutémákról!

Hidd el, nincs kockázat! Itt valószínűleg mindenki idegen lesz számodra, akivel nagy az esélye, hogy nem találkozol soha többet. Ráadásul ők is ugyanúgy meg fogják osztani veled azokat az intim történeteiket, amiket te is. És emellett ott leszek én is, hogy támogassalak, figyeljek rád és arra, hogy biztonságban érezd magad.
Tavaly 11 fő tette meg ezt a lépést saját magáért, és hallhatod, milyen lelkesen meséltek a tapasztalataikról! Idén légy te az egyik résztvevő, aki felszabadultabban folytathatja az életét.

Gyakran ismételt kérdések:

Hányan leszünk a táborban?

10-20 fő közöttire tervezem a létszámot.

Milyen lesz a nemek aránya?

Alapvetően annak örülnék a legjobban, ha egyelő arányban lennének férfi és női résztvevők, de ha ettől eltér a csoportösszetétel, akkor is nagyon izgalmas és építő lesz a beszélgetés, megígérem. Volt már olyan csoportom, ahol férfiak, volt, ahol nők voltak többségben, és mind-mind igazi kincsesbánya volt.

Csak párok jelentkezhetnek?

Nem! Jöhetsz egyedül, párban, vagy barátokkal is. Sőt, akár a testvéreddel is. Tavaly összesen egy pár vett részt a csoportban. Volt, aki a társa nélkül érkezett, és volt, aki még kereste a párját.

Hogy lesz a szobabeosztás?

Négy ágyas faházas szállás lesz, azonban mivel a táborhely 40 fős, ezért lesz lehetőség arra, hogy kevesebben legyetek egy házban. Hogy ki kivel szeretne aludni, abszolút rátok bízom, ott a helyszínen tudjátok majd megbeszélni, kialakítani, szabadon. Változtatni is lehet, ha esetleg másnap máshol aludnál szívesen – csak beszéld meg a szobatársakkal.

Milyen feladatok lesznek?

Úgy építem majd fel a programot, hogy kialakulhasson mindenkiben a biztonságérzet ahhoz, hogy nyíltan, őszintén tudjon beszélni erről a tabutémáról. Ezért az elején lesznek olyan játékok, kérdések, aminek köszönhetően létrejöhet a csoportbizalom. Ezt követően jutunk el olyan témákhoz, amik már mélyebbek. Van, amit először kis csoportokban beszéltek majd át, és utána osztjuk meg nagy körben a tapasztalatainkat. Lesz, amikor azt kérem, írd össze magadnak a gondolataidat egy füzetbe, vagy befelé figyelve utazz végig az emlékeiden: például hogy idézd fel az első szeretkezésed.

Találhatok társat / szexpartnert a táborban?

A programnak nem fókusza a társkeresés, és jelentkezők is főként azért érkeznek, hogy magukkal foglalkoznak, így valószínűleg nem lesznek nyitottak az ilyen kapcsolódásra. Inkább úgy tekints a többi résztvevőre, mint bizalmas barátaidra.

Lesz szex a táborban? Vagy intim érintkezés? Meztelenség?

Alapvetően a teljes program során beszélgetni fogunk, hol kis csoportokban, hol nagyobban. És olyan is lesz, hogy azt kérem, figyelj befelé, vagy írásban dolgozz egy kérdésen. Intim érintések nem alkotják a program részét. Meztelenség maximum egy esti fakultatív (!) fürdőzés keretében lesz.