Hogyan kell flörtölni

Flörtiskola

Te mennyire számítottál jó nőnek, vagy jó pasinak a suliban? És valójában? Én mindig azt hittem, hogy egy szürke kisegér vagyok, hogy mindig a barátnőm az, aki a srácokat érdekli, én pedig szinte láthatatlan vagyok. Persze aztán, amikor jött az első srác, aki látványosan elkezdett érdeklődni irántam, én gondolkodás nélkül odaadtam magam, hisz annyira örültem neki, hogy végre valakinek kellek. És ráadásul egy egész jó pasinak! Fel sem mértem, hogy ő nekem mennyire tetszik, mennyire passzol hozzám. Csak örültem, hogy végre van kihez tartozzak.

Ehhez képest már harminc is elmúltam, amikor kiderült, hogy egyáltalán nem voltam szürke kisegér. Sőt, nagyon is szexi voltam. Az iskola egyik „jópasijával” beszélgettem, és megosztotta velem, hogy ő tisztán előtte van, ahogy állok vele szemben a kis kék felsőmben, emlékszik a melleimre, és hogy micsoda szexuális kisugárzásom volt. Szeretett volna elcsábítani, de én nem reagáltam a jeleire.

Fotó: cucon, Pixabay

Hogy van ez? Hogy lehet, hogy egyáltalán nem vettem ezt észre? Vajon hány ilyen eset lehetett még, ami fel se tűnt? És vajon hogy lehetne ezen javítani, hogy jobban észrevegyem, ki az, aki nyitott rám?

Ha most visszamehetnék az időben, ezt mondanám a tinédzser Lilinek:

„Elég jó csaj vagy! Csinos is, izgalmas is. Lehet, a srácok most még ügyetlenek, és nem veszik ezt észre, vagy nem tudják kifejezni, de majd egyre többen fognak erre felfigyelni. Ne izgulj, nem maradsz egyedül, csak higgy magadban, és ne add alább. Azzal legyél, aki téged is izgat, megfog, megmozgat, akire vágysz.

Ja, és az a srác, akinek nem kellesz, azután nem érdemes futni, vágyakozni. Ha nem keresi a társaságod, nem érzed egyértelműen, hogy érdekled, akkor érdemes továbblépni. Nem valószínű, hogy azért nem válaszol az SMS-edre, mert félénk. Tényleg úgy néz ki, mint aki fél tőled? Nem. És ha nem keresnéd, ő tudná, hol talál meg? Igen. Na, hát akkor hagyd meg neki, hogy férfi lehessen, és ne szaladgálj utána. Mosolyogj rá, tedd egyértelművé, hogy nyitott vagy rá, hogy közeledhet, és hagyd, hogy övé lehessen a következő lépés. Ha pedig nem lép, akkor az is egy válasz a részéről.

És igenis fontos, hogy kimutasd a nyitottságod! Mivel? Néhány kedves mosollyal, meg azzal, hogy a szemébe nézel. A szemezést is lehet gyakorolni! Mert sokszor tényleg nehéz annak a szemébe nézni, aki tényleg tetszik. Gyakorolj nyugodtan random idegeneken a városban. Fejleszd magad flörtölésben!”

Te mit üzennél a kamasz kori önmagadnak? Olvasóim válaszai a Facebookon.