Gondolatok a csiklóizgatásról

A csikló egy szuper izgalmas szerv. Már az anatómiája is nagyon érdekes, tele meglepetésekkel. Sokan nem tudják például, hogy ez nem csak az a kis borsónyi gyöngyöcske a punci tetején, hanem annál sokkal mélyebben gyökerezik. Ha ez meglepett, szerintem olvass utána!

Nem csak anatómiai vonatkozásban érdekes a csiklóról beszélgetni. Izgalmas kérdéseket vet fel az is, hogy milyen a mi viszonyunk vele. Végig gondoltad már például, hogy te hogy érzel a csiklóval kapcsolatban?

Mi van akkor például, ha egy nő izgatja a csiklóját behatolás közben? Van, akinek ez szuper izgató, van, akinek közömbös, van, akinek ijesztő… Rengeteg féleképpen vagyunk ezzel. Van, aki például amiatt szorong, hogy nem elég jó szerető, mert a párjának „izgatnia kell magát szex közben”. Simán érezheti azt egy férfi ilyenkor, hogy ő nem elég a nőnek. Az is lehet, hogy a nő nem mer magához érni szex közben, mert attól fél, hogy ezzel megbántja a párját. Holott, ha bevonná a csiklóját is a szexbe, sokkal, de sokkal jobban tudná azt élvezni. Mivel a csikló valójában körül öleli a hüvelyt, sok nőnél, ha ingerlik a klitoriszt, azzal a hüvelyi gyönyör is felerősödik.

 Fotó: Joanna Kosinska, Unsplash

Én például szinte mindig izgatom magam behatolás közben. Ez általában segít abban, hogy jobban élvezzem a szexet, és közelebb jussak az orgazmushoz, de nem mindig. Néha kikapcsol a csiklóm, néha nem kéri, hogy simogassák, és visszahúzódik. Olyankor van, hogy haragszom rá, amiért „cserbenhagy” és „nem működik rendesen”. Pedig tökre joga van nem kívánni a szexet. De nehéz ezt megengednem neki…

Azt ugyanakkor nem szeretem, ha a partnerem próbál simogatni behatolás közben. Idegesít, ha nem fér hozzá rendesen a „gyöngyöcskémhez”, csak „matat”, és azt érzem, én jobban tudom, hogy mi esik jól, arra pedig még nem vagyok felkészülve, hogy irányítsam őt, úgyhogy inkább csinálom én. Így is sokszor már úgy érzem, hogy több figyelem van rajtam, mint rajta.

Régen nem volt ez így. Volt idő, amikor képtelen voltam magamhoz érni. Hiába próbáltam ingerelni a klitoriszom, nem történt semmi. Valami elzárta a gyönyört. Mintha lekapcsolt volna a testem, amikor nem a pasim, hanem én érintettem magam. Szerencsére ezt már nagyrészt sikerült felülírni – jó sok munkám van benne.

A napokban megkaptam a kérdést, hogy mit lehet beszélgetni a csiklóról 2,5 órán keresztül. Hát, például ezt. Oldalakat tele tudnék még írni a csiklóhoz fűződő viszonyomról. Folytathatnám például azzal is, hogy vajon a csiklóorgazmus ugyanolyan „értékű”-e, mint a „hüvelyi”, de most nem teszem. Inkább gyertek el december 4-én, és beszélgessünk egyet.

Részletek és regisztráció itt.