Már nem vágyunk úgy egymás közelségére, mint korábban. Ellaposodott a kapcsolatunk, nem bújunk egymáshoz, az érdektelenség helyét egyre több harag veszi át. Sőt, a szex is egyre ritkább és szürkébb.

Sok ilyen történetet hallok. Hegedűs Zoli is erről mesélt a vele készült videóban.

Mi volt előbb? Az eltávolodás, vagy a szex elmaradása? Sokszor a kettő együtt jár.

Fotó  anna danielUnsplash

Én személyesen olyan élményeket tudok felidézni, ahol a szexuális gondok jelentek meg először és mélyültek egyre inkább. Vagy legalább is úgy tűnt, ebből ered a többi probléma is. Persze ki tudja, mi volt előbb. Minden összefonódott mindennel, hisz ha haragot, vagy félelmet éreztem a párom iránt, az egyből bezárkózást eredményezett nálam, ami pedig még inkább a vágy ellen hatott. Ez még nehézkesebb szexet eredményezett, ami még tovább növelte a távolságot, a haragot, a félelmet…

Amikor egy pár egy ilyen örvénybe belesodródott, onnan sok esetben egyedül nehezen tudnak kimászni. A legtöbb esetben külső segítség nélkül ez már nem megy. Nekünk is kellett egy külső szemlélő, egy tekintélyszemély, aki pártatlan szemszögből rávilágított az okokra, az összefüggésekre, és ötleteket adott, mit próbáljunk ki. Nem mi támasztottunk egymással szemben újabb elvárásokat („Nem kéne így, meg úgy viselkedned!”), hanem kintről kaptuk az iránymutatást. Rengeteget segített.

Egy hölgy az egyik eseményem után napokig repesett a boldogságtól, akkora lendületet adott neki a közös beszélgetés. Sokkal erősebbnek érezte magát, már nem nyomták úgy a párkapcsolati problémák a vállát, mint korábban. Aztán újra találkozott a párjával, és kezdett minden visszacsúszni az eredeti kerékvágásba. Újratermelődtek a problémák. Milyen más lett volna, ha mindketten eljönnek!

Ha kíváncsi vagy, Zoliék története hogy végződött, nézd meg a vele készült videót!

Ha pedig szívesen járnál Zoliék önismereti csoportjába, itt találsz részleteket.