Az orgazmus küszöbén

Évek óta foglalkoztat engem is, hogyan juthatok el arra a „szintre”, amikor már stabilan, a legtöbb szeretkezés során át tudom élni az orgazmust. Onnan indultam, hogy nem, hogy nem volt orgazmusom, de a szexet se igazán tudtam élvezni. Nem fájt, de nem is volt jó. Inkább csak elviseltem a párom kedvéért, és mindig reménykedtem, hogy egyszer majd jó lesz.

Az alábbi levélíróhoz hasonlóan évek óta dolgozom azon, hogy megtanuljam átengedni magam az orgazmusnak. Én is sokszor érzem, hogy közel járok, de aztán a végcél előtt egyszer csak minden leáll. Talán megfutamodok, talán leblokkolja a tudatalattim az élményt…

ogazmus_maci.jpg Fotó: Alex Blăjan, Unsplash

„Szia Lili!

Berni vagyok, régóta követlek már és most jutottam el oda, hogy írok neked. 25 éves vagyok, csak maszturbálás során tudok elélvezni, csikló és hüvelyi úton is, párommal viszont sehogy!

4,5 éve vagyunk együtt, a kapcsolattal semmi gond nincs, a sok pasi közül vele éreztem azt „az” érzést, mintha 1000éve ismerném, önmagam lehetek mellette. Eddig senkivel sem volt orgazmusom. Párommal van úgy, hogy úgy érzem mindjárt orgazmusom lesz, de abban a pillanatban mintha valami fal húzódna fel és abba is marad, hiába úgy történik a szex, ahogy nekem/nekünk jó!

Sok a sikertelenség élménye sajnos, nem tudom, mit kellene tennem/-nünk.

Első dolgom, hogy pornó nélkül maszturbáljak: így szeretném megtanulni, hogy magamra, a testemre tudjak figyelni! Az a jó, hogy pornó nélkül is megy, csak több idő kell.

Azt is megpróbáltuk, hogy beszélek/-lünk róla, csak rám figyel közben, mondom, hogy a jó, nem „adja fel” stb., de ilyenkor nagyon rágörcsölök, és úgy érzem, mintha egy verseny lenne, ahol az a cél, hogy orgazmusom legyen. Úgy érzem, sietnem kell, mert várja, hogy mikor… és akkor tuti a sikertelenség! Ezért inkább nem koncentrálok a problémámra, hátha akkor megtörténik, de semmi.

A múltbéli lelki okra gondolva  lehet az is baj, hogy anya elverte a hátsóm, mikor a bugyimban talált egy Lego-t, ami jólesett, hogy ott volt, bár nem tudom, hogy ez nagy hatással lett volna-e rám.

Ez a sztorim röviden.

Ha visszaköltözünk Magyarországra, tuti elmegyek a találkozóidra, meg szexuálpszichológushoz sem ártana, lehet.

Köszönöm!

Berni”

Berni levelére hosszabban az alábbi videóban válaszoltam.

Nem árulok zsákbamacskát, sokszor nem megy még nekem sem. Az az érzésem, nekem hosszabb út jutott, mint a többségnek – talán épp azért, hogy a több tapasztalat által többeknek tudjak segíteni. Keresem a megoldást, hogyan törhető át az a fal, amiről Berni is ír, mert sokszor érzem én is, hogy már nagyon közel járok az orgazmushoz, de nem megy tovább. Talán az történik, hogy egy belső hang azt mondja a bennem élő kislánynak, hogy „gyönyört érezni csúnya dolog”, és a bennem élő jókislány gyorsan lekapcsolja a folyamatot. Jó lenne végre elmagyarázni neki, hogy az a felnőtt, aki ezt mondta neki, buta volt, nem volt igaza. Sőt, épp ellenkezőleg: csodálatos dolog, amit érzett a bugyijában!

Lehet, leülök, ölembe veszem a jókora plüssmackómat, aki a bennem élő kislányt szokta jelképezni, és elmagyarázom neki, hogy léteznek felnőttek, akik megijedtek a gyermeki szexualitástól, attól, ha egy kislány élvezkedik, játszik a puncijával. Ezeknek a felnőtteknek senki sem magyarázta el, hogy amit az a kislány tesz, az teljesen normális.

Nem tudom, Berni esetében ez hogy volt a Legóval, de az tény, hogy sok, gyerekkorban hallott mondat nagyon meghatározó tud lenni. Minél korábban történt, annál inkább.

Ha te is hasonló cipőben jársz, vagy egyszerűen csak érdekel a téma, és szeretnél további személyes megosztásokat, és tippeket hallgatni a női orgazmus témakörében, neked szól ez a hangyanyag.

Ha te is szeretnél kérdezni, ide küldheted a leveled.

orgazmus_hanganyag_kicsi.png