Számos olyan helyzetet tudok felidézni, mikor egy bulin “Felelsz, vagy merszet” játszottunk. Vagy még inkább olyan játékokat, amiben mindenféle zavarba ejtő, pikáns kérdéseket teszünk fel egymásnak, s a feladat az, hogy őszintén válaszoljunk. Nem feltétlenül értem, miért szoktuk ezt játszani, hisz ilyenkor a társaság tagjai vagy azon görcsölnek, hogy milyen kérdést találjanak ki, vagy kényelmetlenül feszengenek, mert válaszolni kell.

Legutóbb egy csapat ismeretlennel játszottam ilyesmit. “Én még sosem” volt a játék neve, s abból állt, hogy bedobtak egy kérdést, pl. “Még sosem szexeltem nyilvános helyen”, s akire ez nem volt igaz, annak innia és mesélnie kellett.

Számtalanszor eszembe jut az az este.  Néha mosolygok azon, hogy most már mennyivel izgalmasabb sztorikat tudnék bedobni. Elképzelem magam, hogy viselkedne a mostani önmagam ugyanabban a helyzetben. Vajon vagányan és könnyedén vetném oda, hogy “persze, már megvolt a csoportszex, ujjaztam meg nőt, stb.“, vagy másolnám a többiek által elém tárt mintát, s kényelmetlenül feszengnék nem merve felvállalni magam?

Igen, valószínűleg ez történik: az emberek nem merik felvállalni a szexualitásukat. Nem akarnak kilógni a sorból, nem akarják, hogy megszólják őket, rosszat gondoljanak róluk. Így aztán kényelmetlenül hallgatnak, inkább nem is akarnak őszintén válaszolni a játékban feltett kérdésekre, de közben valószínűleg azért vannak, ott, mert nagyon is kíváncsiak a többiekre. Csakhogy az őszintétlenség őszintétlenséget szül, s végül a zavartság miatt nem tudunk meg, csak fél, vagy még inkább tized válaszokat: izgalmas sztorik helyett csak egy-egy félmondatot osztunk meg egymással. Ebből pedig nem lesz tanulás.

Szeretném azt hinni magamról, hogy ha egyszer újra ebbe a helyzetbe kerülök, büszkén kihúzom majd magam, s lelkesen mesélni kezdek. Bízom benne, hogy addigra tudom már nem tabuként kezelni a szexet, mint témát. Biztató volt egy nemrégi beszélgetés:
– És mi a hobbid, mit csinálsz a szabadidődben? – Haboztam, majd rájöttem, hogy van egy izgalmas dolog az életemben, s bátran kiböktem:
– Blogot írok a szexuális életemről. Elég sokan olvassák már, kicsit rémisztő is.
– Igen? Ez érdekes. És mikről írsz?
– Egyik legnépszerűbb bejegyzésem például arról szólt, hogyan változott meg az önképem azáltal, hogy egy barátnőmmel szexeltünk. – Vallottam be hangosan, majd nyeltem egy nagyot, hogy újra bátorságot merítsek. – Sokkal szebbnek láttam magam azután, hogy egy hozzám hasonló testet nézhettem.

Őrületes ereje volt annak, hogy ezt nem csak leírtam, de ki is mondtam hangosan. Remélem, így lesz a következő játéknál: bátran kimondom, ami bennem van, őszintén önmagam leszek.

5372890384_abd8ed155c_b.jpg

 Fotó: Sarebear:) @ FlickR