“Hogyan tudom rávenni a szexre?” – nézői kérdés

Számos helyről megkaptam már ezeket a kérdéseket többféle verzióban is:

“Hogyan tudom rávenni a szexre a páromat?”

“Mit tegyek, hogy a párom nyitottabb legyen a szexre?”

Sokakat mozgat ez, ahol a kapcsolatban valamelyik fél nem elégedett az ágybabújások számával, az együttlétek mennyiségével. De vajon hogyan lehet ezen változtatni?

Mit érsz el azzal, ha rá akarod venni a szexre? 

Biztosan észrevetted már, hogy érezhetően és láthatóan kivált a partnerből reakciókat, ha szeretnéd “meggyőzni” valamiről. Az, hogy ezek a reakciók jellemzően az ellenállás és a befeszülés lesznek, az nem véletlen. 


Alapvetően tévút az a hozzáállás, hogy meggyőzöm a másikat, akarja ugyanazt, amit én is.

Gondolj csak bele: amikor olyan dolgot kell csinálnod, amit nem szeretnél, 
észreveheted, hogy a test egyből jelez.
Görcsbe ugrik a gyomor, megfeszülnek az izmok.

Hasonlít az érzés ahhoz, mint amikor a főnököd megkér valamire, amit a hátad közepére sem kívánsz. Vagy mondjuk olyan dolog miatt vonnak felelősségre, amit nem is te tettél. Vagy amikor a partnered szeretne “meggyőzni” arról, hogy te is vágyj meg valamit, amit ő szeretne.

"Hogyan tudom rávenni a szexre?" - ez egy téves hozzáállás!
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Ha meg próbálom győzni a párom arról, hogy kedve legyen valamihez, amihez nekem is, azzal megfosztom őt a saját döntésétől. Ebből következhet az, hogy megjelenik az alá-fölérendeltség, ami bizony nem a legjobb sem nekem, sem pedig a kapcsolatnak.

Ha abból indulsz ki, hogy te tudod mi és hogyan lenne jó az ágyban, és meg akarod győzni, rá akarod venni a párod, hogy ő is vevő legyen erre, akkor megszűnik az egyenrangúság a köztetek.

Ezzel a hozzáállással a másik felet alárendelt szerepbe hozod, ami pedig a szexben éppen a nyitottság ellentétét váltja majd ki.

*Természetesen a közös megegyezésen alapuló alá-fölé rendelt viszony igenis lehet a szexben is téma, mint például a BDSM irányzatban, azonban itt most az “erőszakosan”, önkényesen kialakított verzióról beszélek.

Ha megjelenik az alá-fölé rendeltség a partnerek között, az könnyen előidézi a bizalmatlanságot, és a felszabadultság hiányát a szexben (is).

Úgy már nehéz befogadónak és ellazultnak lenni.

Szóval nem szerencsés ez az attitűd, ha valódi kapcsolódást, intimitást és kölcsönösen vágyott szexuális életet szeretnél a pároddal.

Akkor hogyan tovább?

Mivel a legutóbbi webináromon is felmerült ez a téma, így annak szenteltem az alábbi videómat, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatosan mit érdemes tudni és hogyan érdemes cselekedni:

Hogyan tudom rávenni a szexre? YouTube Ébredő szexualitás Blog


Olyan gondolatokat ébreszthetünk a partnerünkben a fentebb említett alá-fölérendelt hozzáállással, hogy például:

“Nem tetszem neki.”

“Nem vagyok elég jó.”

“Nem hagyja, hogy én magam kezdeményezzek.”

“Nem veszi figyelembe, hogy én más dologban vagyok éppen.”

Ezen gondolatok megjelenése az alábbi következményekkel járhat: elkezd gyengülni a bizalom, megindul az eltávolodás, így egy láthatatlan fal kezd felépülni a pár tagjai közé.

Akkor mégis hogyan tudod alakítani a szexuális életedet abba az irányba, amilyennek te szeretnéd?

A partner helyett magadon változtass!

Van egy nagyon kedves hozzám járó hölgy, aki a Találd meg a gyönyöröd programomban is részt vett. Mivel az ő története ide illik, és nagyon tanulságos, ezért elmesélem neked is.

Ez a hölgy azt érezte, hogy nem igazán tud kiteljesedni a szexben, nem működik megfelelően a szexuális életük a párjával annak ellenére, hogy szuper a kapcsolatuk, s imádja a őt. 
Felismerte, hogy ha elkezd dolgozni saját magán, akkor hogyan tudja a benne élő szexualitást, mint egy virágot bimbóból teljesen kinyitni.
A kurzus segítségével elkezdett kiteljesedni a vonzerejében és a kisugárzásában. “Megtanulta, hogy miképpen működik a teste, milyen utakon tud örömet szerezni saját magának, és így egy független, stabil egyéni szexuális életet alakított ki magának.

Ahogyan ő egyre virágzóbb erotikus lénnyé vált,
a partnere is nyitottabb lett a változásra.

A hölgy párja – aki előtte totálisan elzárkózott a szexuális fejlődés elől – pár hónap után elkezdett kíváncsiskodni, érdeklődni, hogy mégis hogyan vált a szíve választottja ilyen vonzó nővé.

 Fejleszd a szexualitásod! – a tudás örökre a tiéd marad

Az önfejlesztés egy olyan folyamat, ahol a tudás, az attitűdváltás, a fejlődés az életünk végéig elkísér, s velünk marad. 

Ha úgy alakulna, hogy véget érne egy kapcsolatunk, akkor is megőrizzük ezeket a tapasztalatokat. Fantasztikus érzés, amikor napról napra jobban érezzük magunkat a szeretkezésekben, egyre inkább megtudjuk élni a vágyainkat, s végül ki tudunk teljesedni a saját szexualitásunkban. 

Ha nem tudod merre indulj, vagy nem tudod, hogyan tovább, akkor szívesen segítek neked: az ingyenes webinárjaim kapcsán
🗺️ kiderülhet számodra, hol tartasz most az utadon;
⛳ megfogalmazhatod, hova szeretnél eljutni,
🧰 mire van szükség ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél
a szex terén.