Inkább térdelek le... valóban ez a boldog párkapcsolat titka?

„Inkább térdelek le…” – ez lenne a boldog párkapcsolat titka?

Megosztom veled most a 37 éves Kleó (álnéven) nekem címzett levelét, amit őszintén még meg is könnyeztem.
Egyrészt amiatt, mert kísértetiesen ismerősek azok a kétségek, nehézségek és önvádak a szexszel kapcsolatosan, amiket leírt, másrészt pedig mert az, ahová innen eljutott, felér egy happy enddel.

“Kedves Lili!

Nagyon nagy hálával tartozom neked, hogy a tabuk nélküli jó szexet népszerűsíted! Ha nem találtam volna rád, lehet már kidobtam volna az eddig életem a kukába és hagytam volna a boldog párkapcsolat reményét is a francba.
Neked köszönhetem, hogy felálltam!

Mondhatni végső elkeseredésemben iratkoztam be a kurzusodra, mert meg akartam menteni a kapcsolatomat. Persze, ahogyan jobban magamba néztem, leginkább a saját frusztrációmnak akartam búcsút inteni


A szexben már olyannyira nem volt örömöm (örömünk) a párommal, hogy ennek a témának a létezéséről sem akartam tudni. Tudtam, hogy ő jó ember, sosem volt velem durva, nem bántott, imádom a humorát, jó csapat tudunk lenni az élet dolgaiban együtt, de ahogy terítékre került a szex…bezárkóztam, visszautasítóvá és szorongóvá váltam, aztán mindig inkább eldöntöttem:

Inkább térdelek le, aztán hagyjon békén!

– bekapcsoltam a robotpilótát, aki egy légiutaskísérő készségességével és egy örömlány gyakorlottságával kipipáltam a szexuális együttlétet.
Először eltartott 1-2- napig a feldobottság a párom részéről, hogy végre volt szex, én is megkönnyebbültem, aztán ez az érzés elkezdett 1-2 órára zsugorodni, majd, már nem tartott ki szinte semeddig a “szeretkezés” után a jó hangulat.

Odáig fajult ez a feszültség, hogy én még azokat a dolgait is elkezdtem megutálni és kritikusan nézni, amit addig szerettem. A kudarc, hogy nem megy nekünk az egymásra hangolódás, az intimitás és a szex, mindent beborított.

A programod címében már ez a szó is émelygéssel töltött el: gyönyör.

Mi az a gyönyör?
Van-e róla élményem?
Kell-e ez nekem egyáltalán?

– sok ilyen kérdés merült fel bennem. Őszintén elgondolkodtam: valami nagyon nagy baj lehet velem, hogy ahelyett, hogy vágynék a szeretkezésekre, félek, és kerülöm ezt az egész témát. Lili erről egy ingyenes, teljesen anonim webiánron mesélt nekem először. Izgultam, de szerencsére megnyugtatott, hogy kamera nélkül, teljesen „láthatatlanul” is részt vehetek.

A kíváncsiságom erősebb volt, mint a rettegésem ( 🙂 ), úgyhogy fejest ugorttam. Bárcsak hamarabb találkozom veled!

Kérdezted, hogy mit adott nekem a kurzusod, amit röviden úgy tudnék megválaszolni: ENGEM.

A programod segítségével megkaptam ÖNMAGAMAT.

Mintha új élet kezdődött volna számomra.

Új élet kezdődött azzal, hogy megtaláltam a saját gyönyöröm - ez az igazán boldog párkapcsolat záloga!
Fotó: Toa Heftiba, Unsplash

Most terjengősen áradozhatnék, de inkább csak összefoglalom a leglényegesebbeket, amiket megtanultam tőled:

1. A szexuális életem azelőtt sosem rólam szólt, hanem a partneremről.

Azt gondoltam, a párom igényeinek előtérbe helyezése lesz a boldog párkapcsolat záloga.
Megértettem, hogy a folyamatos megfelelés miatt nem tudtam önmagam lenni, és a páromra nehezteltem emiatt, neki tettem szívességet azzal, hogy lefeküdtem vele.

2. A párom semmit sem tudott arról, hogy bennem mi játszódik le szex közben, előtt és után.

Nem kommunikáltunk erről, nem is gondoltam, hogy kellene beszélnünk ezekről, azt meg végképp nem, hogy hogyan. Rengeteg útmutatást kaptam tőled ehhez!

3. A testem működését egyáltalán nem ismertem, és inkább szidtam azért, amilyen.

Az fel sem merült bennem, hogy szeretem-e a testem. Segítettél megismernem őt, odafigyelni az érzetekre, a “hangjára”, megtanítottál szeretettel magamhoz érni.

4. Sosem foglalkoztam a saját vágyaimmal, mert a partnerem vágyának a bírálatával voltam elfoglalva.

Annyira lekötött, hogy a párom preferenciáihoz hogyan viszonyulok, hogy eszembe se jutott magamat megkérdezni: “És te, Kleó, mit szeretnél?”
Ez a mai napig a legnehezebb része az életemnek, hogy mélyen magamba nézzek, és megtaláljam, én mit akarok vagy nem akarok valójában. Köszönöm, hogy ebben is vezettél az úton.

5. Folyton sürgettem magam, mindig elégedetlen voltam azzal, ahogyan vagyok a szexszel.

Most már meg tudom élni, hogy időt adok magamnak arra, hogy megérkezzen az izgalmam, kinyíljak a közeledésre, és a saját tempómat képviseljem a szeretkezésekben. Minden alkalommal látom a jót is, és örömmel nyugtázom, ami lépést meg tudtam tenni magamért.

Felálltam a térdelésből! 🙂

Sokkal szabadabban élek, már nem félek, hanem egész bátran kezdeményezek is, újra van flört, ami a kedvencem, újra van petting, amiben tudom a lassú felizzást megélni… És persze 

mondanom sem kell, hogy a páromra mekkora hatást gyakorolt az,
hogy a kezembe vettem a saját szexualitásom felfedezését.

Én is szeretettel gondolok rád, de nem búcsúzom, mert veled maradok még egy újabb körre biztosan a további fejleményeim érdekében! ;)”

Azért osztottam most meg veled Kleó olvasói levelét, mert ma újra megnyitotta kapuit az az 1 éves online kurzusom, aminek segítségével ő is nem várt magasságokba emelkedett a szexualitása terén:

A Találd meg a gyönyöröd program!

A kapuk még március 6-áig állnak nyitva előtted is, ha elindulnál felfedezni a benned lakozó vágyat és az érzéki oldalad kincseit, valamint szeretnéd letenni egy valóban boldog párkapcsolat alapjait! Ahogy Kleónak, neked sem kell egyből fejest ugranod a programba – várlak előtte az ingyenes, kockázatmentes és teljesen anonim webináromon (ha szeretnéd, senki sem fogja tudni, hogy nézed, álnéven is bejelentkezhetsz).

Hogyan tanuld meg élvezni és vágyni az együttléteket, akkor is, ha úgy érzed menthetetlen vagy?Ébredő Szexualitás Blog PoliLili ingyenes webinár