Nem mindig tudtam ilyen szabadon beszélni a szexről, mint most. Sőt, elárulok egy titkot: igazából most is „csak” a nyilvánosság előtt megy, meg barátokkal – a partneremmel viszont még nagyon nehéz. Könnyebb idegenek számára megfogalmazni a gondolataimat, érzéseimet, mert úgy nincs tétje annak, amit mondok. Titeket nem tudlak megbántani. Előttetek nem kell szégyenkeznem, mert támogattok.

Sok bennem a bizonytalanság és a szégyenérzet, de azzal, hogy folyamatosan beszélek és írok róluk, egyre csökkennek. Felfedeztem, hogy sokkal jobban működik, ha először magamnak, majd nektek fogalmazom meg, mit érzek, és ha már letisztultak a gondolataim, akkor beszélem meg a partneremmel. Jobb nem rajta gyakorolni. És könnyebb is.

Tudom, hogy sokan, akik engem követtek, nagyon gátlásosnak tartjátok magatokat. Azt érzitek, egy csomó mindent nem mernétek elmondani a másiknak. Például mert nem akarjátok megbántani. Vagy ti magatok is féltek szembesülni a saját valóságotokkal. Meg mert egyszerűen csak piszok nehéz ezeket a dolgokat kimondani. Vagy ti magatok se tudjátok, hogy pontosan mit éreztek, mi a baj, csak azt, hogy valami nem jó, valami nem működik. Az ilyen esetekben rettentő sokat tud segíteni egy csoport, ahol nagyon sokszor a többiek mondják ki helyettünk azt, amit mi is érzünk, mert hasonló cipőben járnak. Olyan is sokszor előfordul, hogy bár nem ugyanazt éli át a másik, mint mi, de ahogy ő meséli el a saját sztoriját, az által a mi képünk is rengeteget tisztul. Sokat járok önismereti csoportokba én is, és mágikusnak tartom azt, ahogy egymást is gyógyítjuk ilyenkor. Néha meg se kell szólalnunk, mert a másik kimondja helyettünk.

Fotó: Maria KrisanovaUnsplash

A nyári táborom is ilyen lesz. Tudom, mert az előzőek is ilyenek voltak. Minden csoportomra elképesztő színes társaság gyűlik össze, idegenek, akik többnyire még tartanak egymástól az elején, de aztán nagyon hamar feloldódnak egymás mellett. És pont ez a sokféleség, a számos különböző sztori miatt varázslatos az egész!

Sokan vannak, akik egész sokáig alig mernek megszólalni, és ez teljesen rendben van, hisz nehéz, főleg úgy, hogy még nem tudjuk, kik a többiek. Ezért fektetek nagy hangsúlyt a bizalom megteremtésére és adok teret arra, hogy fokozatosan megnyílhassatok, és feloldódhassatok ebben a támogató, elfogadó közegben. Lehet bármikor hallgatni, lesznek kiscsoportos gyakorlatok, és írásos feladatok is, amiben elég, ha „csak” magadhoz vagy őszinte.

Biztos vagyok, hogy nagyon jó lesz a csapat most is. Ha szívesen csatlakoznál, fontos tudnod, hogy június 12-ig kitoltam a koránkelő kedvezményt!

Érdekelnek a részletek? Kattints ide!

Érdekel a tábor!

Pár éve született bennem egy döntés, hogy nem hagyom, hogy a szex tabu téma legyen az életemben. Rájöttem, hogy fontos erről beszélgetnem, máshogy nem lehet jó. Te is meghozhatod ezt a döntést, segítek, gyakorolhatunk együtt egy biztonságos térben!