Önigazoló szex

Vendégcikk a Találd meg a gyönyöröd programom egyik résztvevőjétől

Úgy szeretünk gondolni a szexre, hogy az a kölcsönös gyönyör nyújtásáról és a szeretetteljes kapcsolódásról szól a párunkkal, vagy épp a nagyon is izgató fantáziáink megvalósításáról. De ha igazán őszinte vagyok magamhoz, nem mindig ez történik. Erről a felismerésemről sokat meséltem a Találd meg a gyönyöröd programom során: az egyik héten ugyanis fülön csíptem magam azon, hogy valójában nem is az motivált aznap az együttlétre, hogy a párommal kapcsolódhassak, hanem egyszerűen azt éreztem, hiányzik a kitöltöttség érzés. Egy másik alkalommal meg azt éreztem, bizonyítani akarok neki, hogy én igenis elég jó vagyok neki. Félelemből szexeltem: attól tartottam, elhagy, ha nem vagyok elég szenvedélyes és készséges. És valószínűleg még tudnék sorolni ilyen eseteket, amikor nem a kapcsolódás motivált.

Ezek az élmények ihlették a program résztvevőinek szánt egyik kérdésem, amit Te is végig gondolhatsz. Mellé pedig megosztom „Rita” (álnév) válaszát a program titkos belső chat fórumáról.

Használtad már a szexet valami más céllal, mint hogy kölcsönösen nagyon élvezzétek és szeressétek egymást?

„Igen, jópárszor, bár már egy jó ideje nem csináltam ilyet. De régebben kifejezetten sokat használtam… hát mondjuk, hogy önigazolásra. Nem igazán tudom, hogy mi a jó szó erre. Vagyis nem az élvezetért szexeltem, hanem önmegnyugtatásra, hogy még mindig elég kívánatos vagyok ahhoz, hogy kb bármikor, bárhányszor el tudom csábítani a partneremet, hogy még mindig kellek neki eléggé. Szóval a saját bizonytalanságomat próbáltam vele orvosolni.

Fotó: MAX LIBERTINEUnsplash

Emlékeim szerint (ez úgy 8 éve volt) akár napi 5-6 szexet is kicsikartam ebben a lelkiállapotomban. De ezt nyilván nem lehetett sokáig tartani.

A párom szintén igyekezett megfelelni az én elvárásaimnak. Sokszor ment bele ő is a szexbe úgy, hogy én erőltettem, ő meg az én vélt igényeimet próbálta kielégíteni. Volt olyan is, hogy gyakorlatilag rosszul lett szex közben.

Rengeteget beszélgettünk ezekről a dolgokról azóta. Hozzáteszem, ez egy elég összetett dolog volt. Elsősorban magamban voltam bizonytalan akkor minden fronton, gőzöm sem volt arról se, hogy mit akarok az életben, ezért voltam bizonytalan a párkapcsolatomban is, és ez hatott ki erőteljesen a szexre.

Azóta ugye összeházasodtunk, és RENGETEG önelemzés és egyre őszintébb kommunikáció és sok problémamegoldás árán sikerült elérnem, hogy a megfelelési kényszereknek a 90 %-a eltűnjön belőlem. Hogy mentes lennék tőle, azt nem állítom. Néha úgy érzem, ez olyan, mint egy hiperbola, ami mindig egyre jobban közelíti, de soha el nem éri a tengelyt. Talán száz éves koromra már elérem azt az állapotot, hogy elég biztos leszek magamban.”

Számos Ritához hasonló, fejlődni vágyó nő vesz részt ezen az online kurzusomon. Sokan olyanok, akik azt érzik, most valami nem stimmel velük, vagy a szexuális életükkel, és többet, jobbat akarnak. Bevallom, én is ezért indítottam útjának ezt a sorozatot, hogy nyitottabbá váljak a gyönyörre és a szexre. Mert nekem is vannak elakadásaim. Ha szeretnéd feldolgozni a sajátjaidat megértő, elfogadó közegben az otthonod biztonságában, várunk szeretettel a „csapatban”. Még lehet csatlakozni!

Figyelem! Ingyenes kóstolót is kérhetsz belőle ezen az oldalon!