7+1 tipp: mikor a legjobb elélvezni?

Orgazmus egyszerre: ez az ideális, a vágyott állapot. A  romantikus filmek és könyvek, valamint a magazinok szextippjei alapján a magamfajta lány azt gondolja, akkor jó a szex, ha egyszerre élvezünk el a párommal. Ha ez nem sikerül, elbuktam.

Ehhez képest egy férfi elmesélte nekem, ő ugyanúgy fél attól, hogy „rosszkor” élvez el. Ha túl hamar, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a párja hoppon marad: még nem ment el, pedig el tudott volna és ezáltal feszültség marad benne, frusztrálttá válik. Ezzel szemben, ha túl sokáig húzza, lehet, a párja már elunja, elfárad, esetleg kellemetlenné válik számára a behatolás.

mikor_jo_elelvezni_orgazmus_egyszerre.jpegFotó: Pexels

Mi az ideális?

Bár már pár dologra rájöttünk, úgy gondolom, erről is bőven van még mit tanulnom. Mindenesetre eddig nálunk ezek váltak be:

1.) Ha már elfáradtam, ráuntam, vagy valami másért szeretném, hogy vége legyen az aktusnak, szólok: „Úgy szeretném, hogy elélvezz.” Megbeszéltük, ez azt jelenti, hogy „légyszi, gyorsan élvezz el, mert nemsokára én abba szeretném hagyni, de nem szeretném, hogy frusztráció maradjon benned„. 

2.) Ha esélytelen valamiért, hogy orgazmusa legyen (pl. kimerült), akkor szól:Édesem, még szívesen folytatom, mert nagyon édes a puncidban lenni. De szeretném, ha tudnád, hogy én most nem fogok tudni elélvezni, mert fáradt vagyok.” – Azaz nem kell csak azért folytatnom, hogy őt eljuttassuk a csúcsra, amikor úgy érzem, abba is hagyhatjuk.

3.) Ha bizonytalan abban, hogy én most közel járok-e az orgazmushoz, vagy még szeretném, ha sokáig kitartana, nyugodtan megkérdezheti ezt. Nem kell gondolatot olvasnia – én pedig nyugodtan lehetek őszinte még akkor is, ha épp nem vagyok annyira ráhangolódva az együttlétre. Mondhatom: „Nyugodtan élvezz el, édes, amikor jól esik.„, vagy „Kérlek, még tarts ki, ha tudsz, mert ez isteni!„.

4.) Az se baj, ha valamelyikünk nem jut el a „csúcsra„. Ha emiatt mégis frusztráció keletkezik benne, azt jelzi és igyekezzük orvosolni.

5.) És az sem gond, ha én korábban elélvezek, másodszorra pedig már nem sikerül vele együtt. 

6.) Nem fogok haragudni, ha olyankor ejakulál, amikor én még épp nagyon benne voltam: olyankor nyugodtan mozoghatok rajta tovább (szerencsére nem lankad le), ő pedig igyekszik megtartani az éberségét, nem alszik be, hanem velem marad. Aztán vagy sikerül, vagy nem.

7.) Ha nem elégültem ki első körben, pihenő után nyugodtan kérhetek folytatást.

+1: Amellett, hogy az én orgazmuskészségemet javítom (amin folyamatosan dolgozom), segítséget jelenthet, ha a partnerem elsajátítja a szárazorgazmus képességét: így ugyanis egy aktus során akár több csúcsra is eljuthat, és nem kell félni attól, hogy ha egyszer már ellőtte a patront, vége a játéknak.

Ebben a videóban Gilján János összefoglalja, hogyan lehetséges mindez. Aki azonban bővebben kíváncsi rá, ajánlom, jöjjön el János előadására január 24-én a férfi multiorgazmusról! János útmutatása nekem már sokat segített abban, hogy jobban megértsem a férfi működését.