A lányok bármikor dughatnak

– Helló! – köszöntem ma rá mély, búgó hangon egy apám-korú ismerősömre.
– Hú, ez milyen erotikus volt! – csodálkozott rám. Én meg visszacsodálkoztam. Soha semmilyen szexuális gondolatom nem volt vele kapcsolatban, nem akartam elcsábítani. Egyszerűen így bújt elő belőlem a szó.

Miért meséltem el mindezt? Mert megörültem neki, hogy nem jöttem zavarba. Csak elmosolyodtam, s arra gondoltam, ez vicces. De még ha szexinek is tart, még ha fel is izgattam olyasvalakit, akit nem akartam, akkor sincs semmi. Ez az ő dolga.

Egy másik nap elsétáltam egy csapat építőmunkás mellett. Klasszikus jelenet, bárkit megbámulnának így, aki 40 alatti és puncija van. Megint csak nem zavartattam magam. Ha nézni akarnak, nézzenek. Ha tetszem, az azt jelenti, szép vagyok. Sőt! Ha akarom, én is megnézhetem őket! Bevallom, volt is köztük pár egész jóképű roma-legény. Mert mégis mi rossz történhet? Kapok egy ajánlatot. És? Ha nem akarok élni vele, nem élek vele. De továbbmegyek: ha szeretném, akár el is fogadhatnám!

– Persze, a lányoknak könnyű! – szoktam hallani férfiaktól. – Ha egy csaj azt mondja egy pasinak, hogy dugni szeretnék veled, akkor nagy valószínűséggel meg is dugják. Ha viszont egy pasi mondaná ezt egy lánynak, felpofoznák. Nincs egyenlőség. – morogják.

Nem értettem, miért sértődök meg ezen rendszeresen. De végre lett egy gyanúm: az a bajom, hogy ezzel gyakorlatilag „lekurváznak”:
– Hisz ott a bizonyíték – folytatja – számoljuk meg, hány pasival dugtál augusztus óta azzal szemben, hogy én hány nőt kaptam meg.

Felhúztam magam. Azt hallottam ki ebből, hogy én bárkinek odaadnám magam. Hogy én bárkivel lefeküdnék. Aztán elgondolkodtam:
– És akkor mi van? – mondta az új énem. – Akkor mi van, ha bárkivel lefeküdnél? Ha egy pasinak nagy étvágya van, ha több nőt is meg tud hódítani, akkor ő a legnagyobb király. Te is hozzáállhatsz így! Örülj neki, ha kívánatosnak tartanak és örülj neki, ha sok olyan pasit találsz, akit Te is megkívánsz. Örülj neki, ha sok esetben jársz sikerrel, ha könnyű neked. Ne sértésnek vedd, hanem melengesd meg az érzést: milyen jó dolgod van. Klassz csaj vagy és ezt lehet, irigylik tőled, de attól még neked nem kell szégyellned magad, nem kell visszafognod magad. Hülye magyar szokás, hogy nem tudunk büszkék lenni magunkra. Te legyél!

Lehetséges, hogy a „kurvákat” elítéli a többségi társadalom, de az a többségi társadalom problémája. Nekem ettől még nem kell rosszul érezni magam a bőrömben. Ha sok pasival fekszem le (mi a sok?), s ez jó nekem, akkor jó. Ha ezzel senkinek sem ártok, nincs mit szégyellnem rajta.

A kép forrása itt.