A legnépszerűbb puncifrizura

Azt gyanítom, egészen rémisztő lenne az eredmény, ha kiszámolnánk, mennyi időt töltünk életünk során szőrtelenítéssel. Férfiak és nők is. Mindez persze igazából csak divat. Tudom, van, aki szerint higiénikusabb szőrtelenül, mások szerint meg pont nem. Czutor Zoli szerint például határozottan nem az, lásd a lenti videóban.

Mire tippelsz, mi manapság a legnépszerűbb? A simára borotvált, vagy a helyes kis formára vágott, rövid szőrzet? Mit szeretnek a nők, és mit a férfiak? Tavaly készítettem egy kérdőívet, amit a legnagyobb meglepetésemre 14 ezren ki is töltöttek! Jöjjön hát a 2017-es év összegzése, illetve ünnepélyesen megnyitom a szavazást a 2018-as nyár intim legkedveltebb női és férfi fazonjaira!

intim_borotvalkozas_gyanta_bikinivonal.jpgPhoto by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Milyen legyen a punci?

Férfiak és nők egyaránt azt válaszolták, hogy a legjobban a simára borotváltat szeretik. Nem is csoda, hisz szerintem is elképesztő finom tud lenni a tapintása így a nagyajkaknak! Én például sokkal jobban szeretek (szeretnék) így magamhoz érni. A szőr durva tapintását nem annyira szeretem.

2017-ben dobogós helyen végzett még a rövidre nyírt, fazonírozott szőrzet. Én is legszívesebben ezt választom. A teljesen lecsupaszított szeméremdomb bennem is a gyerekpunci benyomását kelti, ráadásul a pengés borotválkozás, meg a gyantázás is őrülten szokott viszketni, mikor nőni kezdenek a szőrszálak. A vakarózó, kipattogzott nő pedig szerintem nem szexi, főleg, ha még ideges is ettől.

 

Mi keretezze a péniszt?

A férfidivat már nem ilyen egyértelmű – itt szinte teljesen megoszlik a mezőny a csupasz, a rövidre nyírt, és a bontatlan szőrzet között. Nincs egyértelmű győztes. Az azonban érdekes, hogy míg a férfiak inkább szeretnek ott is borotválkozni, addig a hölgyek többsége a természetes szőrzetet kedveli. Vajon ez amiatt van, hogy szeretnének tetszeni a nőknek (mert akkor a többség téved), vagy a pasik számára kényelmesebb így? 

Ki kezdte a szőrtelenítést?

Elsőre azt gondoltam, a pornóipar és a meztelen újságok teremtették a szőrtelenítés trendjét, miattuk van az egész, hogy nem látjuk legalább olyan szépnek az intim szőrzetet, mint a hajat. De tévedtem. Az igazság az, hogy több ezer éve vágyik az ember arra, hogy ne nőjön szőr itt-ott. Már időszámításunk előtt 5000 évvel is használtak mindenféle furcsaságot a csupasz bőr érdekében: pl. szamárzsírt, kecskeepét, kígyóvért, égetett meszet, és persze kátrányt. Nem is értem, hogy koptak ki ezek a tradicionális szerek a gyakorlatból… (És vajon hogy használták őket?)

intim_borotvalkozas_gyanta_bikinivonal_2.jpgPhoto by Alexander Krivitskiy on Unsplash

Egészen beteg divatok is megjelentek ezen túl a történelem során. I. Erzsébet angol királynőnek például annyira csodálták a szép magas homlokát, hogy a kicsi gyerekeknek haját is elkezdték irtani az előkelő homlok elérése érdekében. Az egyiptomiak pedig annyira rajongtak a sima arcbőrért, hogy a férfiak képesek voltak a szakállukat csipesszel kihúzogatni. További horrortörténetek itt és itt.