Szőrös, vagy sima punci? A tökéletes intim fazon megtalálása 7 lépésben

Hány embertől hallottam már, hogy az intim szőrzet igénytelen! Már túljutottunk azon is, hogy egyszerűen arról vitatkozzunk, szexi-e: most már egyenesen megbélyegezzük azokat, akik érintetlenül hagyják vénuszuk. Pedig okkal születünk így, komoly védekező funkciója van ezek szőrszálaknak! A legfőbb szerepük, hogy a végbél és a hüvely baktériumait elválasszák egymástól, ne vándoroljanak át egyik helyről a másikra.

Bevallom, én szerettem a fanszőrzetem. Nekem tetszett. Szerelmem azonban egy szexibb fazonról álmodott, így úgy döntöttem, meglepem. Most pedig megosztom veletek a kanossza-járásom lépéseit, azaz, hogy milyen módszerek vannak a fazon-csinosításra és ezek hogy váltak be nálam.

 1. A kézi borotva

Vele már évek óta hadban állunk. Bár gyors megoldást nyújt, de gyakorlatilag már másnap megjelenik a borosta, ami nemhogy igénytelen (szerintem), de visszaszúr. És nem csak a partnerem döfi, de engem is! Egész álló nap irritál, csíp, viszket, majd megveszek tőle. Hát mondjátok csak, szexi az, amikor vakarózok?

Nem is beszélve az állandóan visszanövő és begyulladó szőrszálakról!

2. Csipesszel…

Bár brutál fájdalmas, mégis hosszú ideig játszottam azzal, hogy csipesszel szedegettem ki egyesével a szőrszálakat.

Nagyon macerás volt és ugyanúgy folyton begyulladt. Viszont valahol a játék egyfajta függőséggé vált: csak nagyon sokára tudtam leállni az egyesével történő húzogatással.

3. Szőrtelenítő krémmel

Nem tudom, mi van ezekben a krémekben, de elég ijesztő, ahogy ledobják magukat tőle a szőrszálak, úgyhogy én köszönöm, ilyet nem kennék a puncimra. Hát még a nagyajkaim közé!

intim_fazon_vagas.jpeg Fotó: George Becker @ Pexels

4. Ollóval

Ó, ez nekem nagyon bejött! Szépen rövidebbre vágtam a szőrzetem. Köztes megoldásnak egész jó! Csakhogy ott, alul marha nehéz egyedül levágni. Most kérjem meg a pasim, hogy segítsen? Számomra ez egyáltalán nem tűnt szexi opciónak, így maradt az, hogy rendszeresen megvágtam magam.

5. A gyanta

Áradozott nekem a kozmetikus, hogy így majd sokkal könnyebb lesz tisztán tartani az intim testrészeket! Természetesen semmi veszélyt nem látott benne… Hát, tévedett.

Mert az még oké, hogy ott, helyben brutál fájdalmas a hadművelet. Kibírom, kemény csaj vagyok! De hazatérve jó pirosra dagadtak a szőrtüszők. Ez csöppet sem volt szexi, viszont szerencsére hamar lecsillapodott a bőr.

Egy-két nap után azon kaptam magam, hogy imádom a simaságát a vénuszomnak. Egészen megszerettem, boldogan húztam végig rajta az ujjam naponta több alkalommal is.

Két hétig nyugtom volt még a borostától is!

Remek! – gondoltam. – Megtaláltam a nekem való megoldást!

Boldogan mentem vissza gyantáztatni pár hét múlva. Második alkalommal azonban egyből másnap kiújult a hüvelygombám. A kozmetikus csak csodálkozott, nem értette, én viszont utánaolvastam: bizony ilyenkor rendesen sérül a hámszövet (hisz kitépik tövestül a szőrszálakat), ami könnyű utat engedhet a fertőzéseknek.

Emellett a szőrszálak nem túl együttműködőek: nem egyforma tempóban fejlődnek. Néhány gyantáztatás után elvesztették ritmusérzéküket. Az lett a felállás, hogy bár 2 hétig nyugtom kellett volna hogy legyen a frissen kihúzott szőrszálaktól, pofátlan mód a korábban eltávolított egyedek már a gyantázás másnapján zaklatni kezdtek!

A selymesen sima bőr időszakát felváltotta az állandó borosta, ami ugyanúgy visszaszúrt és a gombás viszketést is hozta magával.

6. Visszanövesztettem

Elegem lett. Úgy döntöttem, hiába tetszett a fazon a páromnak, az én jó közérzetem ennél többet ér! Elkezdtem újra ollóval vagdosni. Csakhogy így meg mindketten eltávolodtunk a puncimtól. Én is kevésbé gondoltam már rá szeretettel és őt sem vonzotta már mágnesként.

Így sem volt jó.

intim_borotva.jpg Fotó: Capri25auto @ Pixabay

7. Villanyborotva

Bár szkeptikus voltam, hogy ez nem lesz jobb a kézi borotvánál, duzzogva tettem egy kísérletet a pasim hajvágó gépével is.

Furcsa mód ez már nem szúrt vissza, akkor sem, ha nullással kaptam le. Tök kényelmes! Szép fazont lehet vágni vele, a borosta sem annyira igénytelen, nem gyullad be és csak néha vágom meg vele magam.

Persze a fazonírozásnál az elérhetetlen tájakon még mindig jól jönne egy kis segítség…

***

Mostanra a rövidre  vágott fazon lett a kedvencem. Bár imádom simogatni a puncikámat, amikor szép sima a bőr rajta, de összességében ez az a fazon, ami mellett a legjobban tudom érezni magam és a legjobb viszony tud kialakulni köztünk. Így tudom a legjobban szeretni az én édes kis puncikám.

Neked mi a kedvenc fazonod? Itt Te is megmondhatod a véleményed név nélkül: