Az elérhetetlen hercegnő

Mindig csodáltam azokat a csajokat, akik tudták adni az elérhetetlent. Olyan magabiztosnak tűntek. A pasik törték magukat utánuk, hogy megszerezzék őket. Nem olyan naiv kis bogarak voltak, mint én: ha egy pasi, aki tetszett, fel akart szedni, én egyből odaadtam magam neki. Úgy éreztem, én vagyok az a buta kiscsaj, aki egyből összepisili magát attól, ha végre megtetszik egy pasinak. És akinek a barátnői mind jobb nők nála…

Ehhez képest a minap egy teljesen más nőt láttam, mikor kívülről pillantottam magamra.  Egy elveszett, gyönyörű hercegnő voltam, akit meg kell menteni. Akit nem egyből letaperolni, hanem meghódítani akarnak. Akit nem mernek csak úgy megérinteni.

Egyszerre voltam barátságos és távolságtartó. Kiismerhetetlen. A szép norvég herceggel beszélgettem, s már kezdtem azt hinni, mi csak barátkozunk, amikor félve megkérdezte:
– Neked milyen pasik jönnek be?
Fú. Most lebukok, gondoltam… Rámosolyogtam félénken:
– A szakállas pasik.
Halvány öröm suhant át a szép szakállas arcán.

Kifizette az én vacsorámat is és nem a barátjával, hanem velem indult haza taxin, ahol a fülembe súgta:
– Igaza volt annak a férfinak, akiről meséltél. Tényleg nagyon különleges, szép lány vagy. – majd így folytatta. – Voltál már skandináv pasival?
Elgondolkodtam…
– Ennyire gondolkodni kell rajta? – kérdezte nevetve.
– Ja, nem. Csak azt próbálom összeszedni, hogy az utazásaim során smároltam-e északi pasival, de nem hiszem.
– Hát, érdemes kipróbálni…

elerhetetlen_hercegno.jpgFotó Karoline SoaresUnsplash

Nem mentem fel a lakására.

Lehet, hogy azok az elérhetetlen lányok mégsem feltétlenül olyan magabiztosak. Lehet, hogy csak ugyanúgy fogalmuk sincs, mit akarnak. Vagy egyszerűen csak nem érdekli őket eléggé a pasi. Vagy lassan kapcsolódnak.

Én sem szándékosan voltam ilyen. Nem szerepet játszottam. Egyszerűen nem voltam kiéhezve, nem éreztem, hogy szükségem van egy újabb udvarlóra és nem voltam különösebben kíváncsi sem arra, milyen lenne vele. Nem azért, mert nem volt szimpatikus, vagy szép, hanem mert egyszerűen nem voltam olyan hangulatban.