Bevezető a poliamoria világába

Bevezető a poliamoria világába

A poliamoria témáját számos blogbejegyzésben érintettem már, és ennek kapcsán sok-sok interjú is született velem, melyeket ezen az oldalon gyűjtöttem össze.

Mit jelent a poliamoria?

Álljon itt a Wikipedia definíciója:

„Poliamoria, magyarul többszerelműség (a görög πολύ [poly, jelentése sok vagy több] és a latin amor [szerelem] szóösszetételből) kettőnél több személy közötti intim kapcsolat egyidejű gyakorlata, kívánsága vagy elfogadása, melyről minden szereplőjének tudomása van és amelyhez hozzájárul. Nem tévesztendő össze a poliszexualitással.

A poliamoria kifejezést gyakran rövidítik mint poli, illetve nevezik mint konszenzusos, etikus vagy felelős nonmonogámia. A szexuálisan nem kizárólagos intim kapcsolatokra vonatkozó fogalmat néha tágabb értelemben használják, bár ennek mértékében nincs teljes egyetértés; hangsúlyozott viszont, hogy az erkölcsiség, az őszinteség és a nyíltság széleskörűen elismert mint döntő meghatározó jellemző.”

Ha mélyebben érdekel a többszerelműség, ezeket az anyagokat ajánlom, és persze leginkább a Poliamoria Magyarország weboldalát.

Médiamegjelenéseim a témában:

Balázsék két Rádió1-es adása itt hallgatható meg. 2017.11.14-én és 15-én is rólam beszéltek. (A 11.15-ei itt van kiemelve.)

Két YouTube videóm a témában:

Poliamoria Ébredő Szexualitás Blog YouTube

RTL Klub Fókusz interjú:

Az RTL Klub Reggel műsorában is meghívott vendég voltam több alkalommal is.

Először itt:

A beszélgetés a Facebookon folytatódott élőben:

Másodrszor itt:


További ide vágó írásaimat itt találod.


Fotó: Tim Marshall, Unsplash