Ne másoknak akarj megfelelni ingyenes online konferencia nőkről nőknek

Dobd ki az elvárásokat a hálószobából! – ingyenes online konferencia nőkről nőknek


Sokszor van, hogy nem az igazi a szex.
Valamiért nem igazán tudjuk beleengedni magunkat, és lehet, hogy volt orgazmus, mégis rossz utána a szájízünk. Hiába szeretkeztünk, a felhőtlen gyönyör nem valósult meg. 

Mi áll az útjában a gyönyörnek?

Mi a jó szex egyik legnagyobb ellensége?


Nagyon sokszor figyeltem meg magamon azt, hogy az elvárások azok, amik igazán lebénítanak.
Ezt leginkább akkor fogalmaztam meg magamnak, amikor a „Nő álarcok nélkül” című ingyenes online konferencia meghívott előadója lettem. A Varga Szilvia Edit által szervezett ingyenes online konferencia egyik fő témája ugyanis a nőket terhelő elvárások. Ekkor kötöttem össze igazán, hogy mennyi-mennyi elvárás van velünk az ágyban. És most a nőkről fogok beszélni, hisz ők a konferencia főszereplői.


„A férfit ki kell elégíteni.”

Nőként még mindig sokan azt hisszük, hogy ki kell elégítenünk a férfit.
Meg kell adnunk neki a gyönyört, hisz „a férfinak szüksége van a szexre”. Nélküle szenved. Megőrül. Nem leszünk jó partnerei, és elhagy minket.
Hiába tudjuk sokan már, hogy ennek a régi elvárásnak nem kell bedőlni, hisz a 21. században ez már idejétmúlt, marha nehéz ezekből a többgenerációs megszokásból kikászálódni. Hiába tanuljuk meg az okos kis fejünkkel, hogy ez nem így van, lassan válik a személyiségünk részévé. Sok munka ez a legtöbbünk számára.

Jó, ha van szex, de csak akkor, ha az jó szex. Ha mi is vágyunk rá, és ő is vágyik rá.
És akkor itt jön a következő elvárás:


Vágynom kell a szexre, állandóan magasnak kell lennie a libidómnak.

Ismerős?
Nekem nagyon. Évekig hittem azt, hogy folyamatosan vágynom kellene a szexre, mert így lehetséges az, hogy mikor a pasim megkívánja a szexet, én is egyből nyitott tudjak lenni.
Vagy méginkább: nekem kéne őt rendszeresen elcsábítani, hogy nagyon gyakran legyen szex. Hisz (újabb tévhit:) a pasik állandóan akarják a szexet, nem? Nem!
Egyrészt, ha ő akarja a szexet, tegye meg azokat a lépéseket, el tud csábítani. Ha szeretne. Nem kell állandóan kívánni és készen állni a szexre. (Lehet, hihetetlen, de ő sincs így vele valószínűleg.) Sőt! Azt mondják, borzasztó kellemetlen lenne egyfolytában felizgulva létezni… (Ezt mondjuk én speciel elég nehezen hiszem el, de igyekszem.)

Külső és belső elvárások

Akár kívülről, a partnerünk, vagy a kultúránk felől jönnek az elvárások, akár belülről, ezek mind egy kicsit „lebénítanak” minket az ágyban.
Általuk azt kezdjük el érezni, hogy nem vagyunk elég jók, elkezdünk elégedetlenkedni saját magunkkal (vagy a partnerünkkel). Márpedig ha szidnak minket (akár a belső hangok, gondolatok), vagy haragszunk (magunkra, vagy a partnerünkre), úgy marha nehéz felszabadultnak lenni. Vagy még inkább lehetetlen. Csak képzelj el egy gyereket, akit jól leszidtak, majd elvárják tőle, hogy játsszon vidáman és felszabadultan. Lehetséges?
Ennél még többet mesélek erről a témáról a március 19-i ingyenes online konferencia előadójaként.

Ha érdekel, gyere, hallgasd meg Te is! Én is regisztrálok a konferenciára!

Polilili előad -
Ingyenes online konferencia nőkről nőknek