ér nemet mondani a szexben, és igent is!

Évekig tartott, mire eljutottam odáig: ér nemet mondani a szexben.

Ha nem szeretnék éppen szeretkezni, vagy olyan dolgot szeretne a partnerem, amihez nekem épp nincs kedvem, arra merjek nemet mondani.
Féltem, hogy ez neki rosszul fog esni, hogy általa nem kívánatosnak érzi majd magát. 


Nem egy olyan korábbi partnerem volt, aki személyes sértésnek vette, ha nagy óvatosan nemet mondtam valamire.
Igaz, hogy ezeket a nemeket rengeteg félelem, feszültség övezte. Annyira óvatosan mondtam ki, hogy már ez önmagában valami nagy és nehéz helyzetet sugallt, és emiatt már ő is megijedt. Lazán pedig még nem voltam képes mondani, hogy “ezt most inkább ne, majd legközelebb, drágám”.


Az évek alatt megtanultam, hogy ér nemet mondani a szexben

Már tudom kérni, hogy ne most, tudom kérni, hogy ne így, hanem máshogy.
De ez még nem volt az igazi… Egy idő után azt kezdtem el érezni, hogy túl sok a nem. Hogy alapból azt érzem, nem akarok szexet.

Az önismereti csoportjaim és táboraim nem csak a résztvevőknek, de nekem is sokszor hoznak új tanulságokat.
Amikor egy nő úgy beszélt ezekről a nemekről, mintha azt én is mondhattam volna, egy fantasztikus új tanulság született bennem, ami egy nagyon fontos szemléletváltást hozott:

Mi lenne, ha ahelyett, hogy azt figyelném, mit NEM akarok, azt kezdeném el keresni, hogy mire mondanék IGEN-t?

ér nemet mondani a szexben, és igent is!


Nagyon erősen velem maradt ez a gondolat.
Már ott megfogalmaztam magamban, hogy el fogom mondani a páromnak, hogy én újra azt szeretném játszani, hogy óvatos fiatalok vagyunk, akik még tapasztalatlanok, azaz nem egyből dugni kezdünk, hanem sok-sok-sok petting van, amiből lehet, nem is lesz behatolás. Csak kötetlen, hosszú-hosszú játék. Ő pedig örömmel mondott igent.


Hirtelen majdhogynem teljesen elillant belőlem a nagy ellenállás, a nagy nemet mondás a szexre.
Azért mondom, hogy majdhogynem, mert mininálisan azért maradt bennem félelem, de ilyenkor tudatosan újra oda tereltem a gondolataimat, hogy találjam ki, mit csinálnék szívesen, figyeljem azt, mi az, ami jól esik, és azt kezdeményezzem. Ne engedjem elhatalmasodni magamon a nemet, az ellenállást, hisz alapvetően szeretek a párommal lenni, szeretem, ahogy szeretjük egymás testét. Csak nem mindegy, hogyan és mikor.


Meghitt, nagyon élvezetes és szerelmes együttlét született ebből.

Nagy öröm volt számomra ez az új felismerés, új hozzáállás.
Lehet, érdemes is felraknom egy post it-et az ágy fölé, amin annyi áll: IGEN!

Önismereti csoportjaim a Te szexuális életedbe is nagy változásokat hozhatnak, hisz másokat meghallgatva benned is olyan új felismerések születhetnek, amik segítenek megoldani a problémáidat, vagy felszabadítanak a gátlásaid alól. A legjobb szívvel ajánlom őket!

6 alkalmas önismereti csoport Ébredő Szexualitás Blog