A láb a fétisem

Vajon létezik az a férfi, aki nem fordul meg egy szép női láb után? Csizma, magassaríkú, egy szép harisnya – sokan, ha szexik szeretnénk lenni, ezek az első eszközök, ami után nyúlunk. De vajon mi is az a lábfétis, normális-e, és érinti-e a nőket is? Erről kezdtem el gondolkodni az alábbi olvasói levél kapcsán:

Kedves Lili!

35 éves férfi vagyok. Nagyon tetszik a blogod, azonban feltűnt, hogy valamiért nem került elő egy téma (vagy legalábbis nem találom), ez pedig a fétis, azon belül is a lábfétis. Szerintem jóval több pasit érint ez a dolog, mint gondolni lehetne.

Én 10 éves koromban kezdtem el önkielégítést végezni. Kamaszkoromban mosolyogva olvastam egy cikket, amelyben arról írtak, hogy kutatók vizsgálják van-e a gyerekeknél maszturbálás közben orgazmus, ha nem lövellnek még spermát. Kár, hogy nem kérdeztek meg engem… 🙂 Nos elárulhatom, hogy igen, van ilyen. Az orgazmus ugyanúgy megtörténik, az izmok görcsösen összerándulnak, csak még nincs mit ejakulálni. Kb. pár hónap telhetett el, amikor egyszer csak jött a sperma. Nem lepődtem meg, csak onnantól kezdve figyelnem kellett, hogy mit kezdjek vele (papírzsebkendő, gyors kézmosás, stb.).

Kapcsolódó videó itt arról, hogyan viszonyulnak a férfiak a spermájukhoz.

Már akkoriban észrevettem magamon, hogy valamiért az osztálytársnőim lábfejét nézegetem. Nagyon tetszett. Elképzeltem, hogy megérintem, megpuszilgatom, és ez felizgatott. Persze érdekelt minden más is, sok mindenről álmodoztam a nők testével kapcsolatban, de ez érdekelt a legjobban. Nyolcadikban egy barátommal történt beszélgetésnél kiderült, hogy neki is tetszenek a lábak, ámuldozva nézegettük az osztályfőnöknőnk lábait.

labfetis.jpg Fotó: tookapic @ Pixabay

A családi életem úgy alakult, hogy a feleségem és én egy szobában lakunk a gyermekünkkel, emiatt ritkán szexelünk. Néha, amikor reggel munkába indulás előtt mi kijövünk és a gyerek még alszik, és van még 10 percünk, akkor „odaadja” a lábait, én pedig puszilgatom, szagolgatom a lábfejét és közben maszturbálok. Számomra a láb illata is nagyon fontos. Imádom, ha picit lábszagú. Ha éppen fürdött és teljesen „steril” a lábfeje, akkor sokkal lassabban megyek el, de ha megérzem azt az illatot, akkor nagyon hamar elönt az orgazmus. 

Végül egy kicsit mentegetni szeretném magam. Teljesen normális életet élek, van munkám, feleségem, szép gyerekem. Talán furcsának tűnik, amit leírtam. Nem tehetek róla, de nagyon tetszik a nők lábfeje, lábujjai, finom puha talpacskái és a láb illata. Iszonyatosan izgatóvá teszi a nők lábait a kifestett lábujj körmök, a bokalánc, a lábujj gyűrű, a magassarkú papucs. Vannak olyanok, akiket a harisnyás láb izgat fel.

Kérlek, ha van kedved, időd, foglalkozz egy kicsit a témával! Szeretném tudni mennyire számítok perverznek és hogy mások mit szólnak ehhez az egészhez.

Üdvözlettel, Ferenc”

Fétisek. Nem tudom, van-e nekem bármilyen fétisem, mégis mindig nagyon megérintenek az ilyen történetek, amikor valaki arról számol be, hogy valami olyasmihez vonzódik, amit mások elítélnek, és emiatt szégyenkezik, esetleg önutálatot tanúsít. Teszik ezt olyankor is, amikor teljesen ártalmatlan, csupán szokatlan dolgokról van szó, amivel tényleg senkinek sem tesznek rosszat. Egyszer hallottam valakiről, aki a lufikra izgult. Na és? Lehet, hogy furcsa, lehet, hogy nehéz megérteni, de kinek baj ez? Amíg nem árt ezzel másoknak, nekem áldásom rá.

De mik is a fétisek, és mihez kezdjenek azok, akik ebben a világban szeretnének elmélyülni? Erről szól az alábbi videó:

 

Konkrétan a lábfétisről mesélt Csörgits Kinga alternatív szexuálterapeuta:

„Ha a kiinduló gondolat és a fétis fogalma mentén kezdünk el foglalkozni a lábfétissel, akkor a láb ugyanolyan fétistárgy, mint bármely másik (pl. egy harisnya). Ha egy férfi a nő mellét, popsiját, combját imádja, arra indul be, normális. Ha a talpára, lábfejére, lábujjaira, az parafília. (Nőkről nem is beszélve, mert igen, egy nőnek is lehet lábfétise) Ez azért baj, mert a lábfétissel rendelkező férfiak nemi beállítottságuktól függetlenül szégyellik vágyukat. Félnek a társadalmi megítéléstől, az elutasítástól, sőt bizalmi kapcsolaton belül is nehezen nyílnak meg ebben a témában.

Persze fontos itt megkülönböztetni a domináns vagy egyébként „átlagos” szexuális vágyakkal rendelkező férfiakat és a szubmisszív, vagyis szexuálisan (vagy akár minden más értelemben is) alárendelődni vágyókat. Számukra a női lábfej nem csupán a szexuális izgalom és kielégülés jelképe, hanem valóban egy fétis tárgy, egy bálvány, az imádat tárgya, ami jelképez valamit, ami sokkal többet jelent pillanatnyi kielégülésnél. A férfi részéről ez egy teljes önátadásra, önmegadásra irányuló vágy. Igen. Ez mind benne van.

29955866_1792162727511528_699537497_o.png

Fotó: Fetish Extreme Picture  Eszközök: Leather Girl

A legtöbb férfi, tartva az előítéletektől eltitkoltan, maszturbációban vagy lopott, fizetős szeánszok keretein belül éli meg eme vágyát, ami persze sohasem lesz teljesen kielégítő, hiszen ahhoz egy bizalmi kapcsolat felépítése kellene. Az elfojtások eredménye pedig, hogy a sok esetben egyébként is „egylábú” szexus, egy egyhegyű fantáziával és állandó hiányérzettel párosul, ami hosszútávon lelki és fizikai tünetekhez vezet el (pl. merevedési zavar, korai magömlés, libidóhiány, energiahiányos állapot és ezek kombinációi).

A lábfétissel rendelkező férfiak egyébként jellemzően sokkal finomabbak, érzékenyebbek és tisztelettel odaadással közelítenek a szexualitás és egyáltalán a nő felé. Gyengeségük, vagy mondhatni egységesen fejlesztendő jellemzőjük, hogy az elfojtásaikból adódóan gyakran követelődzők, mohók. (Ez a sürgető, kielégülés centrikus minőség egyébként minden, szexuális elfojtással rendelkező férfi sajátja.)” 

Kinga részletesebben is kifejti mindezt ebben az írásában, és 04.25-i előadásában is!
Részletek és regisztráció itt.