Le kell nyelni a spermát vagy sem? Ébredő Szexualitás Blog

Le kell nyelni? Honnan veszed?

A spermához / ondóhoz sokféle negatív érzés társulhat.
Sokak számára ez egy kellemetlen „piszok”, amit el kell tüntetni. Azt gondolják veszélyes, mert teherbe ejthet. Egyeseknek gusztustalan lehet az is, ha ráélveznek a testére. Főleg, ha a szájába.

„Le kell nyelni a spermát?”

Ez volt az egyik fő téma, amiről egy elég hosszú beszélgetés alakult ki az egyik önismereti csoportomon.

Ki hogy érez azzal kapcsolatban? Mi csajok valóban szeretjük-e ezt csinálni? Vagy ha nem, miért tesszük meg mégis? És vajon mit ad ez a férfiaknak, illetve milyen érzés az nekik, ha visszautasítjuk ezt?

Te végiggondoltad már, milyen a viszonyod az ondó lenyelésével?
Mit ad neked, ha megteszed / megteszik neked?
Hogy viszonyul ehhez a jelenlegi partnered? És a korábbi partnereid?


Hosszú-hosszú éveken át nyeltem kötelességből.
Azt gondoltam, ezt így kell. Hogy gáz lenne, ha kiköpném, vagy nem hagynám, hogy a párom a számba élvezzen, mert ezzel azt kommunikálnám, hogy az ő testnedve nem kívánatos számomra. Sőt, olyan érzésem volt, mintha ezzel őt magát is elutasítanám. Pedig nem. Egyszerűen csak kellemetlen volt számomra az ondó utáni mellékíz a számban.

Részletesen mesélek a témáról ebben a videómban:

Annak ellenére, hogy nem élveztem, újra meg újra megtettem, és közben még amiatt is szégyenkeztem, hogy nem imádom lenyelni.
Bénának, hálátlannak éreztem magam amiatt, hogy nem szeretem az utóízét. Bíráltam magam, amiért nem voltam képes megszeretni azt.

Hosszú évekbe telt, mire fel tudtam szabadítani magam annyira, hogy megengedjem magamnak: azt szeressem, amit. Hogy legyen jogom valamit nem vágyni, nem élvezni. Hogy megtegyem azt: nem engedem, hogy a számba élvezzen a partnerem, ha ahhoz nincs kedvem. Hisz miért ne tehetném? 

Nehéz az „egyenlőséget” megteremteni az ágyban.
Sokan vagyunk úgy vele, hogy mások az elvárásaink magunkkal szemben, mint a párunkkal. Az oké, ha ő nem tesz meg valamit, szíve joga, és hát nem is szeretnék semmit rákényszeríteni, ami neki nem tetszik… Eközben magamtól elvárom, hogy mindent tegyek meg örömmel, élvezettel. Mindent szeressek, amit a partnerem akar.

Nem könnyű ezeket a kettős mércéket elhagyni! Nekem is évekbe telt (és még mindig rátalálok hasonló gátlásokra, beidegződésekre). Most már nem hiszek abban, hogy le kell nyelni a spermát, mert ettől leszek elég jó partner. Most már nem érzem magam rosszul, ha épp nincs kedvem ehhez, és ha mégis megkívánom, akkor nem érzem cikinek, hogy utána igyak pár korty üdítőt.

Azért fontos az ehhez hasonló helyzeteket megtanulni felismerni, és aztán változtatni rajtuk, mert

amíg nem azt csináljuk az ágyban, amit valóban szeretünk, addig nem is lesz igazán élvezetes, szenvedélyes a szeretkezés.

Ebben szeretnék segíteni nektek önismereti programjaimon, melyek fókuszában kifejezetten a szexhez való viszonyotok áll azzal a célzattal, hogy gyönyörtelibb, érzékibb, intimebb párkapcsolatot alakíthassatok ki. Téged is szeretettel várlak a programjaimon!

6 alkalmas önismereti csoport Ébredő Szexualitás Blog