Orgazmusszakadék férfiak és nők között, avagy ki milyen könnyen élvez el

A férfiak számára sokkal rövidebb idő szükséges ahhoz, hogy a csúcsra jussanak, mint a nőknek – állítja Lisa Stern (Planned Parenthood, Gynfizz.com). A Planned Parenthood statisztikái szerint a nőknek legalább 20 perc izgatásra van szükségük ahhoz, hogy elélvezzenek.

Ahogy olvastam, végigpörgettem a fejemben a szexuális történetem, és egyre jobban bólogattam Stern állítására. Alig emlékszem olyan alkalomra, amikor a pasi ne élvezett volna el. Millió olyan példát tudok viszont felsorakoztatni, amikor én nem jutottam el az orgazmus közelébe sem.

Ez persze nem meglepő, mondja Stern, hisz 3-ból 1 nő orgazmusproblémákkal küzd. Sőt, 80%-unk behatolással nem is tud elélvezni! Ez persze nem egy végleges állapot, azaz ha most, abba a 30, vagy 80%-ba tartozol, nem kell, hogy örökre ott is maradj!

pexels-photo-262008.jpegFotó: Freestocks.org @ Pexels

Miért mosolygok? Mert azt hiszem, kijelenthetem, kiléptem az orgazmusproblémás nők köréből! Nem állítanám, hogy minden egyes alkalommal hatalmasakat élvezek, de az esetek többségében eljutok a csúcsra. Sokszor akár egy meneten belül többször is.

Ha a csiklómat szopogatja, szinte mindig el tudok élvezni. Behatolás útján viszont még talán csak háromszor sikerült életemben a csúcsra jutni.

Az, hogy ki a gyorsabb, változó. Orális izgatástól van, hogy pillanatok alatt „kisülök”. Amikor ilyen hirtelen jön az orgazmus, az nem is olyan nagy katarzis, sokszor még csalódottságot is érzek miatta.

Szerencsére már megbeszéltük Lacival, hogy imádom, amikor a csúcs után még tovább nyal, mert általában akkor kezd csak el igazán édessé válni a szex, addigra melegedek be. Így ilyenkor csak lágyan összeszorítom a combom, vagy a fejére teszem a kezem és kérlelem: „méééég!”. Ő pedig lelkesen folytatja. (Olyan jó, hogy már ilyen bátor vagyok és ki merem ezeket mondani!)

Ugyanakkor, régen, amikor még olyan sok nehézséget okozott nekem a szex élvezete, úgy tűnt, egy végtelenség, mire a partnerem elélvez. Sokat beszélnek arról, milyen szörnyű, amikor egy fickó túl hamar elmegy: én inkább arról tudnék sokat sztorizni, hogy túl sokáig kellett összeszorítanom a fogam, miután belekényszerítettem magam egy aktusba. Amikor nem jó, minden perc túl hosszú.

Arról is sokat írnak, hogy bár nekünk nehezebb eljutni a csúcsra, egyben könnyebb multiorgazmust megélnünk, mint a férfiaknak. Összességében több időnk van élvezni a szexet. De ha már hasonlítgatunk, vegyük figyelembe az érzések minőségét, intenzitását is!

Ez utóbbi figyelmeztetés inkább saját magamnak szól, mert sokszor azzal kínzom magam, hogy a partnerem miatt aggódom: „biztos már elfáradt szegényke a sok nyalásban”. Egyrészt a szex nem arról kell, hogy szóljon, hogy mindenki mindig ugyanannyit kapjon (amúgy is, mi ennek a mértékegysége?!), másrészt felnőttek vagyunk mind: ha valami nem tetszik, a mi felelősségünk, hogy azt jelezzük.