Sok idő felülírni a régi mintákat

Az új pasi mellett egyszer csak azon kaptam magam, hogy újra ugyanazokat élem meg, amiket már fél éve is megéltem. Elkezdtek megismétlődni a bejegyzéseim. Ismétlem magam.

Szerencsére nem teljesen ugyanúgy történik bennem minden, mert már más lettem. Sokkal pozitívabban állok magamhoz. Ez a fél évnyi jó élmény már kezd mély gyökereket verni bennem. Kezd a részemmé válni, kezdi felülírni azt a sok fájdalmat, félelmet, sikertelenséget, ami 16 évig végigkísért. Nem tapasztaltam meg milyen a jó: a nehézségekben nőttem fel.

Időt kell adnom magamnak. Létezik az „unlearn” szó az angolban, amit nem tudok lefordítani. Az „elfelejt” nem jó szó, én nem elfelejteni akarom a régi történeteket, hanem felülírni őket. Eltenni egy dobozba, megőrizni, amiket tanultam belőle, megbocsátani minden szereplőnek (köztük magamnak is!) és felülírni a régi mintákat.

Ez egy új tudás az életemben, amit még be kell gyakorolni, el kell mélyíteni. Most már értem, már az enyém a tudás, de kritikus helyzetekben még könnyen kiesik a fejemből. Könnyen elfelejtem, hogy a szex jó dolog. Amikor egy kis nehézséggel találom szemben magam, hirtelen elvesztem a reményt, s a 16 év tapasztalatához nyúlok vissza, mert az van bennem mélyebben.
– Lili, ilyenkor nem kell kétségbe esni! Nem romlottál el, csak megijedtél! Hirtelen lepereg a szemed előtt a régi mozi és ez tök normális. Jönnek ezek a gondolatok, amiket egyre ügyesebben el tudsz engedni. Egyre ügyesebben és egyre gyorsabban!

A kép forrása itt.