Az elmúlt hetekben erősen “lemerült az akkumulátorom” (értsd: elfáradtam), de egy valami nagyon is tudott lelkesíteni.

Az általatok elküldött témák alapján számtalan videóinterjút készítettem el, hogy segíthessek a “szexhiányos” kapcsolatokban élő pároknak. Ezek júliusban jelennek majd meg a Vágyébresztő online programban.

És ha már bedobtam ezt a kifejezést, nézzük meg:

Mit is jelent valójában: szexhiány a párkapcsolatban?


Rettentő károsnak találom azokat a cikkeket, amik azt méregetik, kik mennyit szeretkeznek átlagosan.
Sok ilyet láttam korábban, ahol összehasonlítják a különböző nemzeteket a szexuális aktivitásuk alapján.

Azt figyeltem meg magamon, hogy amikor megnézem ezeket a statisztikákat, egy elvárás, és ebből kiindulva egy cél fogalmazódik meg bennem. Nem az, hogy akkor nekem is olyannak kéne lennem, mint az átlag, hanem, hogy legalább annyit, vagy még többet kellene ágyba bújni, mint az “élvonal”. Pedig hát miért lenne élvonal az, aki számszerűleg a legtöbbször szeretkezik.

Azért, mert valakinek extra nagy az szexuális étvágya, még nem lesz jobb vagy értékesebb ember.


A “sokszor kellene szexelni” hozzáállás, amit a média is sugároz felénk egy komoly elvárást szül, aminek “meg kellene felelni”. A kényszer, az elvárás, a megfelelés pedig épp a felszabadult szex és a vágy ellenében hat.
Nehéz úgy vágyni, vagy élvezni a szexet, hogy közben az a mozi megy a fejünkben, hogy hogyan kellene ezt megfelelően csinálni, és nem az, hogy mi esne jól.
Azt gondolom, mindenki annyit szeretkezzen, ahányszor jól esik neki. Ha úgy akar teljesíteni, mint mások, vagy ha meg akar felelni bárkinek, akár a párjának, az akár még sérüléseket, traumákat is okozhat.

Ha türelmetlen vagyok magammal, vagy a társammal, csak tovább mélyíti a problémát, tovább tágítja a kettőnk közötti szakadékot. Ha (bármilyen formában is) azt ismételgetjük magunknak / egymásnak, hogy “többet kellene szexelni”, az nagy eséllyel nem vezet a kívánt célhoz.


Nem megoldhatatlan, ha mindkét fél elszánt és nyitott a változásra!

Tudom, milyen nehéz az, ha a pár egyik fele sokkal kevesebbet / többet szeretne szeretkezni, mint a másik fél. Nagyon-nagyon nehéz légkört tud ez eredményezni.
Én is pont ezzel küzdöttem hosszú éveken keresztül, de sosem adtam fel, meg akartam oldani, és mára rengeteg tanulságot gyűjtöttem be, amit meg is osztok veletek a Vágyébresztő programban.
Sőt, magam mellé más szakértőket és magánszemélyeket is meghívtam, hogy adják át tudásukat arról, mik lehetnek ezeknek a helyzeteknek az okozói és hogyan lehet változtatni rajta, és miként lehet megteremteni a hosszútávú és boldog párkapcsolat alapjait.


Ha aktuálisnak érzitek a saját életetekben is a “szexhiány a párkapcsolatban” témát, akkor a Vágyébresztő programom nektek szól!
Az életeteken csak Ti tudtok változtatni, az ehhez hozzásegítő tudást pedig itt megszerezhetitek!

Vágyébresztő online kurzus