Szexböjt? 4+1 érv mellette!

Újabb terápiába kezdtem: sosem adom fel a reményt, hogy olyan felhőtlen legyen a szexuális életem, mint amit már néhányszor átéltem az elmúlt évek során. Szeretném, ha ne csak egyszer-egyszer, hanem mindig jó lenne.

Ezúttal Rekvényi Katalinhoz kezdtem járni, aki egy nagyon izgalmas házi feladat-sorozattal látott el minket. Az első kihívás, hogy pár hétig nem szexelhetünk, csak masszázs lehet köztünk. Tehát az lett a dolgunk, hogy legalább hetente egyszer megmasszírozzuk egymást. A nemi szervek érintése ez idő alatt tilos!

Csak hogy „legyen kit hibáztatni”, elmondom, hogy a módszertant egyébként Masters és Johnson dolgozták ki, és azt gondolom, egyáltalán nem volt hülyeség. Sőt. Bár részben féltem tőle, közben repestem is a boldogságtól.

szexbojt_masszazs_masters_es_johnson.jpg Fotó: Chris JarvisUnsplash

Mire jó a szexböjt?

1.) Egy olyan nő vagyok, aki számtalan negatív élményt tudhat magáénak a szex terén. Hosszú éveken keresztül volt szar az egész, ez pedig jó mélyen rögzült bennem. Megszoktam, hogyha egy férfi test közeledik hozzám, abból valami probléma származik. Nem feltétlenül bántalmazásra gondolok, inkább feszültségre, konfliktusra, vagy arra, hogy találkozom azzal az érzéssel, hogy teljesen elégedetlen vagyok magammal. Ha viszont „böjtölünk”, lehetőségem van megtapasztalni olyan érintéseket, amik intimek, gyengédek, finomak, de nem végződnek szexben. És ha kellően sokáig ismétlődik, talán még rögzülhet is bennem, hogy nem kell, hogy féljek a közeledésétől. Mert sajnos emberként én is hajlamos vagyok generalizálni: hiába tudom, hogy egy másik férfival volt szar, attól még a következőről is azt feltételezi a tudatalattim, hogy ő is el fogja követni ugyanazt.

2.) A masszázs során lehetőségünk van arra, hogy feltérképezzük a testem. Kiderítsük, mit szeretek igazán, és mi az, ami közömbös, vagy kellemetlen.

3.) Lehetőségem van gyakorolni az irányítást, visszajelzést. Mert masszázsban könnyebb utasításokat adni, mint a szexben, mivel (azt képzelem, hogy) a masszázsban kapott visszajelzések kevésbé fájnak, mint a lepedőtechnikára vonatkozóak. És hidd el, én általában még egy masszőrnek sem tudok utasításokat adni, de így, hogy ez a feladat, elkezdtem gyakorolni, és érzem, hogy fejlődök!

4.) De talán a legfontosabb cél az, hogy felébredjen bennem a vágy azáltal, hogy felülkerekedek a félelmeimen, és biztonságérzetet teremtünk bennem, amiről Rekvényi Katalin ebben az interjúban is mesél:

+ 1.) És persze ez egy lehetőség a partner számára is, hogy a saját vágyát uralni tudja.

Nem mondom, hogy könnyű, nem mondom, hogy nem sírtam már azóta, mióta elkezdtük, de szerintem hasznos. Én úgy érzem, fejlődök általa.