A punci bölcsessége

A punci nem hülye. És nem csak egy testrész, kikéri magának. Lelke van, akarata, hangulatai, érzései. Van, hogy szomorú, van, hogy dühös, van, hogy boldog, nyitott, de hatással van rá a stressz, a veszekedés. Tud félni, tud bizalmatlan lenni és tud rajongani, megnyílni.

Az, hogy hogy van épp a punci, függ a nőtől, akihez tartozik: neki milyen a személyisége, miket élt át korábban, milyen örömök, vagy épp traumák kísérték az életét. Függ a nő aznapi hangulatától is, de még attól is, mit mondott neki a főnöke. És függ a partnertől is, aki közelít felé. Milyen volt vele korábban, milyen közös élményeik voltak eddig? Meg lehet benne bízni ezek alapján? Vajon ez a partner mindig odafigyelt arra, mire vágyik a punci, vagy csak úgy durr bele a saját vágyait követte?

bolcs_punci.jpgFotó: Ryan Moreno, Unsplash

Nem szabad csak úgy dönteni a feje fölött, mert bosszút áll. Nem kap oda, mint egy macska, de ha bántják, betegséggel is fenyegetheti a testet, akihez tartozik. Így lett nekem annyiszor hüvelygombám: mert nem figyeltem oda arra, hogy a puncim nem akar szexet, és mikor belé hatoltak, a horzsolásokból kialakult a baj.

A punci nem felejt! Ha jó voltál hozzá, megjegyzi. Ha nem figyeltél oda az igényeire, azt is. És ha az élete során azt tanulta meg, hogy a partnereiben nem bízhat, az ártatlan újonnan érkező partner is meg fogja ezt sínyleni.

És a punci nem csak a szexre való. A szeretkezéseken kívül is van neki élete, vannak érzelmei, vágyai. Vágy a pihenésre, a szomorkodásra, a játékra. Akkor is szeretni kell, amikor épp nincs aktus. Becézni, kedvesen gondolni rá. Meg fogja hálálni.

Ezek az én gondolataim, amiket a május 25-i előadás leírása felvetett bennem. Már alig várom, hogy megtudjam, Györgyi hogyan fogja megközelíteni a témát! Ha szeretnél eljönni, még tudsz regisztrálni! Részletek itt.