A szexualitás csodálatos és a puncid is az – mondja anyám

Ma is eljátszhattam, hogy az ideális anyámmal beszélgetek a Heart & Sexuality Magyarország workshopján. Azzal a nővel, aki, ha egy tökéletes világban élnénk, tökéletes támaszt és nevelést tudott volna nekem adni. (Például azért, mert ő is tökéletes nevelést kapott és tudja, mit hogy csinál a legjobban.)

A mai játék során megmondtam az ideális anyámnak, mit szeretnék tőle hallani.

Mindebben szerintem az a kulcs, hogy ÉN végre kifejeztem az igényeimet. Merthogy szerencsétlen mégis honnan tudná, nekem mi a jó, ha én sosem mondom ki?
Terapeutánk, Maya is rávilágított, hogy az európai nők nagyon nagy hányada nem kapott megfelelő szexuális felvilágosítást, köztük az én anyám sem. Akkor meg mégis honnan tudhatná, ő mit tegyen?

Szóval ma eljátszottuk, hogy megosztom vele, mire vágyom, amit szerettem volna hallani az anyámtól:

– Mondd azt, hogy gyönyörű vagyok, szexi és kívánatos! A szexualitás csodálatos és a puncim is az! – és ő meg is tette, amire kértem.

– Szép vagy! Gyönyörű és kívánatos! – ismételte és a mosolya alapján el is hittem neki. Majd folytatta: – A szex csodálatos és még nagyon sok boldogságot fog még hozni neked! Nyugodtan érintsd meg magad bárhol! Érezd a gyönyört, mert az maga a csoda!

motherdaughter.jpg Fotó: Unsplash @ Pexels

Átható ragyogással a szemében ismételgette ezeket a mondatokat nekem. Hiteles volt és ez csodálatos megkönnyebbülést hozott. Egy ponton azonban újra elkezdtem kételkedni. Annyiszor láttam a rémületet a szemében életem során, hogy ez a néhány mondat még nem volt elég arra, hogy felülírjuk a régi mintát. Hosszú éveken át éreztem ki azt a viselkedéséből, hogy a szex félelmetes, veszélyes dolog.

Később összeszedtem minden bátorságom, és míg az ölében fekve kerestem menedéket a félelmeim elöl, megérintettem a nadrágom alatt a csupasz puncim. Feszegettem a határaim, ki akartam próbálni, mi történik, ha „csúnya dolgot csinálok”. Nagy bátorság kellett hozzá: és meg is kaptam érte a jutalmam. Miközben ott lent bizseregtem, anyám nyugodt maradt. Bátorítóan megsimogatta a karom. Éreztem, hogy minden rendben van: elfogadta, hogy a puncimat cirógatom és ezzel együtt megmaradhattam az a jó kislány, akit nagyon szeret. Megtapasztalhattam, hogy szexuális lényként is az ő imádott kicsi lánya lehetek, biztonságban maradhatok.

Ez a bejegyzést a  Női gyökereink megtalálása nevet viselő workshop második napján készítettem. Első napi beszámolóm ittTovábbi beszámolóim, melyben egyre jobban felfedezem a puncim, hamarosan következnek.