szaunázás meztelenül

Szaunázás meztelenül – textilmentesen az igazi!

A szaunamesterek egyetértenek abban, hogy akkor igazán egészséges a szaunaélmény, ha nincs rajtunk semmilyen ruha. Még egy aprócska tanga sem.


Magyarországon nagyon kevéssé elterjedt a szaunázás meztelenül, és talán hasonló mértékű ellenállásba ütközik ennek az elfogadása, mint az, ahogy én a nyílt, tabumentes beszédet hirdetem a szexről.
A két téma össze is függ, hisz sok esetben ugyanazok a szégyenérzetek jelennek meg a szaunában, mint a hálószobában. Erről beszélgettem Károly Tamás szaunamesterrel ebben a videóban:

szaunázás mezteéenul Ébredő Szexualitás YouTube


Félek, hogy rosszat gondolnak a meztelen testemről


Levetkőzünk. Már nincs ott a push up melltartó és látszik minden egyéb is.

Látszanak a méretek és a formák. Sőt, ha épp úgy alakul, még a felizgultság mértéke is. (Pedig szerintem a legvalószínűbb az, hogy aki feszeng amiatt, hogy váratlanul erekciója, lesz, ő pont emiatt nem kerül izgalmi állapotba.

Ha valaki felizgul ebben a helyzetben, az is teljesen emberi, normális reakció, hisz a meztelenség a mi kultúránkban automatikusan a szex gondolatát hívja be.

És hát attól még, hogy valaki izgalomba kerül, nem jelenti azt, hogy kezdeményezni is fog.)
Félünk a kitárulkozástól, a sebezhetővé válástól.
A zseniális ebben az, hogy mindenki más is ugyanolyan sebezhető, mint mi. Nekik ugyanúgy nem tökéletes a testük – vagy épphogy mindenki úgy tökéletes, ahogy van.

Amikor először vetkőztem le

A fenti videóban mesélek az első olyan élményemről, amikor meztelenül mentem be a szaunába.
Borzasztó volt, nagyon feszengtem. Azért is, mert nem volt kivel beszélni erről, nem volt, aki megnyugtasson, és bevezessen ebbe a világba. Később viszont nagyon megszerettem.
Szépen fokozatosan elkezdtem otthonosan érezni magam, és rájöttem, hogy nagyon is biztonságban vagyok. Akik megteszik, hogy levetkőznek, ők sokkal valószínűbb, hogy helyén tudják kezelni ezt a témát, és emiatt nagyobb biztonságban vagyok köztük, mint máshol. Megtapasztaltam azt is, hogy én is jobban elfogadom magam, és otthonosabban érzem magam a saját testemben is.

A szaunázás meztelenül most már otthonossá vált

Egy baráti összejövetel keretében lehetőségem volt a SAUNATOGO mobil szaunájában részt venni Károly Tomi egy felöntésén.
Meztelenül.
Tomival, és pár ismerősével akkor találkoztam először egy közös barátunk révén.

SaunaToGo
Fotó: link, forrás: SaunaToGo

Imádtam.
Nem csak a fantasztikus szaunaprogramot, de azt is, hogy már nem feszengtem a meztelenségem miatt, és gyönyörködtem abban, milyen lazán kezelik ezt a többiek is. Sőt, gyönyörködtem a testükben is. Utálom, hogy a mi kultúránkban nem szabad másokat megnézni, mert ez zavart kelt!
Bennem igenis nagy az éhség, hogy megnézzek másokat. És ez nem azt jelenti, hogy szexelni akarok velük, hanem azt, hogy kíváncsi vagyok, milyenek ők. Érdekes számomra a testük. Az, hogy látok „normális” testeket, segít magamat is elhelyezni abban a zavaros helyzetben, hogy a média mind „tökéletes” testeket mutat, amihez képest szinte mindenkivel „baj van”. Ha viszont elmegyek egy ilyen textilmentes helyre, szembesülhetek azzal, hogy ugyanúgy nincs semmi baj az én testemmel, mint a többiekével.


Másokkal is beszélgettem erről

Ezen a szaunázással egybekötött fantasztikus forgatási napon megjelent egy másik YouTube-er, FanMadeMaker is, mivel egy teljes vlog epizódot szánt annak, hogy bemutassa egy napom és a munkásságom.
Mivel nekem minden napom más és más (és sokszor a gép előtt ülök), ezért arra gondoltam, erre a forgatási napra hívom el. A közös beszélgetésünket itt tudod megtekinteni:

FanMadeMaker Polilili interjú


Bérelhető mobil szauna – SaunaToGo: https://saunatogo.hu/ 
Károly Tamás SzaunaRajongó | Blogger | SzaunaMester elérhetőségei: https://drszauna.hu | Facebook oldala | Szaunás Facebook csoportja